ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat, joi, lista țărilor/teritoriilor cu rata de incidență cumulată mare a cazurilor de COVID, în vederea stabilirii zonelor roșii sau galbene. Persoanele care sosesc în România din zone roșii sunt cele pentru care se instituie măsura carantinei. Din păcate, în această zonă se găsesc multe state în care românii sunt plecați în număr mare la muncă (Marea Britanie, Cipru, Olanda, Spania, Portugalia), iar în noul context concediul în România ar putea să le fie afectat, chiar dacă ne aflăm în plină vară când, teoretic, virozele sunt ca și inexistente. 

Potrivit anexei la Hotărârea CNSU nr. 48, în zona roșie se regăsesc: Insulele Virgine Britanice, Jersey, Cipru, Seychelles, Fiji, Mongolia, Tunisia, Marea Britanie, Cuba, Gibraltar, Olanda, Namibia, Botswana, Spania, Columbia, Kuweit, Georgia, Andorra, Argentina, Malaysia, Libia, Portugalia, Africa de Sud, Malta, Costa Rica, Insula Man, Panama, Iran, Suriname, Kazahstan, Irak, Insulele Feroe, Brazilia, Nepal, India, potrivit Agerpres.

În zona galbenă a țărilor/teritoriilor se găsesc: Grecia, Kârgâzstan, Luxemburg, Maldive, Curaçao, Monaco, Federația Rusă, Oman, Emiratele Arabe Unite, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Indonezia, Paraguay, Irlanda, Zimbabwe, Trinidad si Tobago, Danemarca, Thailanda, Guatemala, Bahamas, Uruguay, Eswatini.

Lista adoptată de CNSU intră în vigoare începând cu data de 25 iulie 2021, de la ora 00:00. Citiți textul integral al Hotărârii CNSU nr. 48 / 22.07.2021!