ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, printr-o nouă hotărâre, prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 7 februarie, transmite Agerpres.

Potrivit sursei menționate, portul măștii de protecție de tip medical sau de tip FPP 2 rămâne obligatoriu în toate spațiile închise și deschise.

Totuși, CNSU a adoptat, joi, o hotărâre prin care elimină obligativitatea prezentării certificatului verde la intrarea în centrele comerciale, doar pentru hypermarket-uri, conform Antena3.

Iată comunicatul CNSU:

„Se propune ca prin excepție de la prevederile pct. 36, accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces”, arată decizia CNSU.
 
Măsurile CNSU pot fi consultate integral AICI