Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de ploi abundente, vânt puternic și ninsori  pentru jumătate de țară, valabil pentru perioada 03 mai, ora 09:00 - 04 mai, ora 21:00.

În intervalul 03 mai, ora 09:00 - 04 mai, ora 21:00, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și Orientali pe arii extinse vor fi ploi, temporar mai intense, astfel că se vor cumula local cantități de apă de peste 20...30 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

La altitudini mai mari de 1700 m, în special în Carpații Meridionali, precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare.

În zonele atenționate, temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 70 km/h.
 
ANM atenționează că în sudul, sud-estul și centrul țării valorile termice diurne vor caracteriza o vreme rece pentru această perioadă din an.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews