Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o atenționare meteo de instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial și izolat grindină.
 
În Maramureș, Transilvania, Crișana și local în Banat, Moldova și Muntenia, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.
 
Îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic în creștere, astfel încât pe suprafețe mici indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități.
 
În București, vremea va fi călduroasă la amiază, când disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și la începutul nopții vor fi descărcări electrice, ploi slabe de scurtă durată și intensificări trecătoare ale vântului. Temperatura maximă va fi de 32...34 de grade, iar cea minimă de 18...20 grade.

Administrația Națională de Meteorologie va actualiza zilnic prezentele informații meteorologice, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice.