ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hidrologii mențin până luni, la ora 18:00, avertizarea Cod Portocaliu de inundații pentru râul Neajlov (județul Giurgiu), iar până marți, la ora 9:00, va fi valabil Codul Galben pe râuri din șase bazine hidrografice de pe raza a șapte județe, anunță Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

De asemenea, până la data de 1 decembrie, ora 9:00, este valabil Codul Galben pentru râurile din bazinele hidrografice: Călmățui (județele: Olt și Teleorman), râul Vedea - sector aval Văleni (județul Teleorman), Teleorman și afluenții mici ai râului Vedea (județul Teleorman), Neajlov - sector aferent județelor Dâmbovița și Giurgiu, Sabar - bazin inferior (județele: Giurgiu și Ilfov), râul Prahova - sector aval confluență Teleajen și râul Ialomița - sector aval confluență Prahova (județele: Prahova și Ialomița).

Hidrologii avertizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce și pe afluenți de grad inferior ai râurilor menționate.