ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit informațiilor transmise de inspectoratele scolare judetene, marți, 19 ianuarie, cursurile se vor relua integral în București și în județele Giurgiu, Harghita și Ilfov, anunță Ministerul Educației.

În urma deciziei luate la nivel local, în județul Tulcea școlile și grădinițele își vor suspenda activitatea în totalitate și în cursul zilei de mâine.

În alte 9 județe se impune încă întreruperea parțială a activității școlare. Situația cursurilor suspendate în aceste județe se prezintă astfel:

    Brăila (școlile din mediul rural și din orașele Făurei, Ianca și Însurăței)
    Buzău (o unitate de învățământ)
    Călărași (6 unități de învățământ)
    Ialomița (19 unități de învățământ)
    Galați (toate unitățile de învățământ din mediul rural)
    Vaslui (unitățile de învățământ din mediul rural și din orașul Murgeni)
    Constanța (32 de unități de învățământ)
    Vrancea (6 unități de învățământ)
    Dâmbovița (9 unități de învățământ).

Potrivit prevederilor legale, suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare până la sfârșitul semestrului, respectiv a anului școlar. Aceste măsuri se stabilesc prin decizie a Consiliului de administrație al unității de învățământ.