Potrivit informațiilor transmise de inspectoratele scolare judetene, marți, 19 ianuarie, cursurile se vor relua integral în București și în județele Giurgiu, Harghita și Ilfov, anunță Ministerul Educației.

În urma deciziei luate la nivel local, în județul Tulcea școlile și grădinițele își vor suspenda activitatea în totalitate și în cursul zilei de mâine.

În alte 9 județe se impune încă întreruperea parțială a activității școlare. Situația cursurilor suspendate în aceste județe se prezintă astfel:

    Brăila (școlile din mediul rural și din orașele Făurei, Ianca și Însurăței)
    Buzău (o unitate de învățământ)
    Călărași (6 unități de învățământ)
    Ialomița (19 unități de învățământ)
    Galați (toate unitățile de învățământ din mediul rural)
    Vaslui (unitățile de învățământ din mediul rural și din orașul Murgeni)
    Constanța (32 de unități de învățământ)
    Vrancea (6 unități de învățământ)
    Dâmbovița (9 unități de învățământ).

Potrivit prevederilor legale, suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare până la sfârșitul semestrului, respectiv a anului școlar. Aceste măsuri se stabilesc prin decizie a Consiliului de administrație al unității de învățământ.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews