ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O Scrisoare către editor publicată recent pe site-ul Revistei de hepatologie/Journal of Hepatology se adaugă dovezilor tot mai numeroase care arată că vaccinurile cu ARNm folosite împotriva COVID-19 pot provoca deteriorări hepatice grave. Intitulată „Hepatita mediată imun prin vaccinul Moderna nu mai este o coincidență, ci se confirmă", scrisoarea - redactată de 4 medici care profesează în spitale din Marea Britanie - prezintă cazul unui pacient care s-a vaccinat cu două doze. Medicii spun că acest caz oferă „dovezi concludente” că prima doză a provocat dezvoltarea unei hepatite imuno-mediate, urmată de vătămarea rapidă a ficatului. Cea de-a doua doză a dus la apariția unei hepatite autoimune acute severe. Anterior, pacientul era perfect sănătos, fără alte probleme de sănătate, informează Dr. Rath Health Foundation.

În scrisoare se arată că pacientul, un bărbat caucazian în vârstă de 47 de ani, a făcut prima doză de vaccin Moderna în aprilie 2021. Trei zile mai târziu, acesta a avut o stare generală de rău și a observat că a dezvoltat icter. Analizele de sânge au indicat o funcție hepatică anormală, valoarea bilirubinei serice fiind de aproximativ 10 ori mai mare decât cea normală și alaninaminotransferaza, de peste 20 de ori mai mare. Paracetamolul (acetaminofen) și consumul de alcool au fost excluse ca potențiale cauze.
 
Deși avusese tulburări hepatice grave după prima doză, a fost îndrumat s-o facă și pe a doua
 
Icterul și testele funcției hepatice ale pacientului s-au ameliorat până la sfârșitul lunii iunie, dar erau încă anormale. Ulterior, la începutul lunii iulie, pacientul a făcut a doua doză de vaccin Moderna, deși raportase icterul la centrul de vaccinare. Câteva zile mai târziu, acesta a dezvoltat un icter accentuat, cu un nivel al bilirubinei de aproape 20 de ori mai mare decât cel normal și numeroase alte anomalii hepatice. Medicii spun că tiparul vătămărilor corespundea unui caz de hepatită acută, cu caracteristicile unei hepatite autoimune sau ale unei posibile leziuni hepatice induse de medicamente, declanșând o hepatită de tip autoimun.
 
După cum subliniază medicii în scrisoarea lor, apariția icterului în urma vaccinării a fost neobișnuit de rapidă. Este important de menționat, după cum confirmă și ei, că acesta nu este nicidecum primul caz în care vaccinurile COVID-19 cu ARNm au fost asociate cu deteriorări hepatice. Chiar înainte de publicarea scrisorii lor, medicii spun că cel puțin 7 cazuri de hepatită mediată imun atribuite vaccinurilor cu ARNm fuseseră deja raportate în literatura științifică. Trei dintre aceste cazuri erau legate de vaccinul Pfizer-BioNTech, iar patru, de vaccinul Moderna.
 
Medicii spun că au raportat acest ultim caz pentru a încuraja vigilența față de astfel de reacții, precum și pentru a conștientiza centrele de vaccinare că trebuie să le includă în controalele de rutină înainte de a administra a doua doză de vaccin cu ARNm. Ei atrag atenția că urmărirea pe termen lung a persoanelor afectate va fi esențială pentru a vedea care este evoluția acestui tip de leziuni hepatice imuno-mediate.
 
În cele din urmă, desigur, adevărul este că vătămarea ficatului este doar unul dintre numeroasele efecte secundare grave raportate în legătură cu vaccinurile cu ARNm folosite împotriva COVID-19. Alte efecte adverse grave pot fi: scăderea drastică a numărului de trombocite (trombocitopenie); rate ridicate de reacții alergice grave, care pot pune viața în pericol (anafilaxie); inflamarea mușchiului inimii (miocardită); formarea de cheaguri de sânge (tromboză) și chiar moartea.
 
Se spune că, în urmă cu 24 de secole, medicul grec Hippocrate i-a îndemnat pe medicii din vremea sa ca, „în primul rând, să nu facă rău”. Deși acest principiu era deja încălcat pe scară largă de medicina convențională în era pre-Covid, odată cu autorizarea ultra-rapidă a vaccinurilor cu ARNm, principiul „primum non nocere” a fost, practic, aproape complet abandonat. A sosit momentul ca liderii politici și autoritățile medicale să suspende utilizarea acestor injecții experimentale până când se va efectua o anchetă completă și independentă cu privire la riscurile pe care acestea le prezintă. Și care, pentru că viața bate filmul, nu sunt „inferioare beneficiilor” sau „neglijabile”, așa cum ne tot repetă propaganda oficială.