ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii australieni au fost filmați arestând un bărbat de 31 de ani în suburbiile vestice ale orașului Sydney, afectate de o nouă creștere a infectărilor cu SARS-CoV-2 care a determinat înăsprirea restricțiilor, printre care și a măsurii purtării de măști chiar și în aer liber (știrea continuă sub filmare).
 
 
Imaginile postate pe TikTok îl arată pe bărbat stând pe jos în parcul George's Hall, cu mâinile legate la spate și fără mască pe figură. Fetița lui se plimbă nesupravegheată prin apropiere în timp ce doi ofițeri de poliție, mascați și înarmați (cu echipament obișnuit), discută în contradictoriu cu tânărul. El refuză să vorbească până când fetița lui se întoarce, așezându-se la el în poală (nu în brațe, bărbatul având deja mâinile legate la spate, n.r.). Ulterior, Poliția din New South Wales a declarat că bărbatul a fost amendat pentru că nu a purtat mască în parc, încătușarea fiind doar o măsură preventivă după ce acesta ar fi devenit „agresiv verbal” cu polițiștii care i-au făcut observație în privința lipsei măștii. Revenirea la restricții exagerate precum masca în aer liber este dictată de un pretins record al noilor infectări cu SARS-CoV-2. Potrivit The Daily Mail, Australia a raportat luni 1.355 de cazuri noi. Provincia New South Wales în special a luat măsuri disproporționat de dure încă din luna iunie, când a pus în carantină un milion de persoane din 4 zone din Sydney pentru numai 22 de noi cazuri de infectare. 
 
Abuzuri ale poliției din Australia au mai fost înregistrate și cu alte ocazii. De exemplu, în filmarea de mai jos sunt surprinși polițiști care au tăbărât peste o femeie cu dizabilități din același motiv: