ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cursul 73 de vindecare sufletească la vremea crizei cu mască: o dezbatere cu invitații speciali ai părintelui Bogdan Florin Vlaicu, doctorul Damian Baciu, medic pediatru din Brașov, Cătălin Sturza, jurnalist și pubilicist, și părintele arhimandrit Mihail Stanciu de la mănăstirea Antim din București, doctorand în teologie la Tesalonic și inginer. Vom vorbi despre dovezile recente despre manipularea și trădarea presei, masca, rolul și consecințele purtării ei, începutul anului școlar și inocularea copiilor, morțile subite, noi mărturii din pelerinajul din Grecia.

Pr. Bogdan Florin Vlaicu: Am să-l rog pe domnul doctor Baciu să ne vorbească despre mască, portul ei și efectele pe care le are această purtare a măștii.
 
Dr. Damian Baciu: Masca este pentru oameni bolnavi, în niciun caz pentru oameni sănătoși. Masca este ineficientă pentru virusuri. La capitolul virusuri, vorbim de entități de dimensiuni nanometrice. Asta înseamnă 10-9. Față de virusuri, microbii au alte dimensiuni, la ei vorbim de microni, 10-6. Deci de la 10-6 până la 10-9 este o cale bunicică. Porii măștilor nu pot să facă baraj împotriva virusurilor. Pot să facă însă baraj împotriva microbilor. Chiar și vestitele măști FPP2 sau N95, pe care eram obligați la un moment dat să le procurăm, să le purtăm, au o eficiență nu de 100% pentru virusuri. Producătorul spune că în proporție de 30% sunt permeabile pentru virusuri. Dacă producătorul spune lucrul acesta, realitatea este cu siguranță alta, pentru că știm că necinstea este modus operandi oficial la toate nivelurile. Deci categoric, masca nu poate fi eficientă împotriva virusurilor.
 
Și vă pot da exemplu lucruri pe care deja le cunoașteți, că și primul doctor al globului, Fauci, la fel ca celălalt mare doctor din Romania (nu român, dar mare doctor), cu două-trei măști una peste alta și, după cum spun ei, dublu, triplu, cvadruplu injectați, totuși s-au îmbolnăvit și nu s-au putut proteja împotriva virusurilor. Deci din punct de vedere medical, masca, în privința aceasta, este ineficientă.
 
Ei știau lucrul acesta. Dar de ce au impus-o? Foarte simplu. Pentru că este o modalitate de dresaj. O modalitate de control. O modalitate de supunere. Care a prins repede și foarte bine. Și acum mai vedem oameni pe stradă, în aer liber, în mașini singuri la volan, cu masca pe nas, pe gură. Ei sunt foarte convinși de un lucru absolut aberant, de un lucru nerealist și îl practică în continuare. Cu siguranță, gândesc eu, de la începerea școlii, va fi din nou o modalitate de impunere a controlului, a ordinii, a supunerii [pentru] marea majoritate a oamenilor și în special a copiilor, pentru că aici lucrurile prind destul de repede, din păcate.
 
Purtarea măștii s-a dovedit în multe, multe privințe, total ineficientă. Dar, pe lângă lucrul acesta, a avut și o serie întreagă de efecte negative. Au fost efecte de natură psihică, subiective și au fost efecte cu consecințe medicale. Aș începe prin a povesti câte ceva, a relata, mai degrabă, niște depoziții ale unor copii, publicate deja de către adulți – de către părinți – anul trecut în Franța, referitoare la cum au suportat ei, cum au trecut ei peste această perioadă în care au fost obligați să poarte masca. Unde? Peste tot, inclusiv la școală. Cât timp? Absolut continuu. Și vă citesc mărturiile lor, preluate de adulți și publicate sub titlul: „Lumea cu fundul în sus”. Da, lumea este cu fundul în sus și cu capul in stercobilină până nu se mai vede nimic din el.
 
O să încep lectura câtorva depoziții ale copiilor, așa cum le-au exprimat ei.
 
„Mă numesc Ethan și am opt ani. De când port mască, am tot timpul ochelarii aburiți. Nu pot citi și nici scrie. Când i-am spus învățătoarei, ea m-a îndemnat să-mi scot ochelarii.”
„Mă numesc Louis și am șase ani. Duminica trecută, le-am spus lui mami și lui tati că dacă masca va fi tot timpul, mai bine mor. Mama m-a mângâiat și a început să plângă.”
„Mă numesc Laura și am treisprezece ani. Ieri, am întrebat-o pe doamna profesoară de ce trebuie să purtăm mască dacă noi, copiii, suntem foarte puțin afectați de virus? Ea mi-a răspuns că nu din cauza aceasta, ci pentru că trebuie să îi protejăm pe profesori. „Nouă ne este frică de voi, așa că trebuie să suportați asta.” Nu am spus nimic, dar am fost foarte mâhnită, pentru că eu credeam că cei mari trebuie să-i protejeze pe copii și nu invers. Mi-am dat seama că lumea gândește exact pe dos.”
„Mă numesc Gianni și am nouă ani. Într-o zi, prietenul meu Léon a venit cu mama lui la școală și supraveghetorii i-au oprit la gardul de fier și nu l-au lăsat să intre pentru că nu avea mască. Mama lui a spus că are un certificat medical, dar ei n-au vrut să audă. Nu l-au lăsat să intre și el a început să plângă și mama lui la fel. Jandarmii erau acolo și nu au vrut să facă nimic, deși ei sunt meniți să ne ajute. Eu nu pot să înțeleg.”
„Mă numesc Dialo și am zece ani. Câteodată, amețesc. La școală, îi cer învățătoarei să merg la toaletă, pentru a putea respira în ascuns fără mască. Și fac asta de mai multe ori pe zi. Vineri, mi-a curs sânge din nas, dar nu am spus nimic. Nu vreau să fiu bolnav, pentru că eu trebuie să-i protejez pe medici, pentru că sunt prea mulți oameni internați. Chiar președintele ne spune asta – și doctorii la fel.”
„Mă numesc Floriane și am șaisprezece ani. Înainte de începerea anului școlar, aveam câteva coșuri pe față. Acum, sunt aproape desfigurată din cauza unei acnei severe, mai ales acolo unde port masca. Sunt mulți adolescenți și copii la fel ca mine. Masca îmi provoacă usturimi și dureri. Cu cât folosesc mai mult masca, cu atât este mai rău. Nici nu mai vreau să mă uit în oglindă.”
„Mă numesc Ali și am șapte ani. Luni, am amețit și am scos masca pe furiș, în clasă, ca să pot respira puțin. Prietenul meu m-a văzut și m-a pârât la învățătoare. Mama mea mi-a spus mereu că a-i pârî pe alții nu este bine.”
Și aș mai vrea să vă citesc o depoziție a unui copil – nu are legătură cu masca, dar pentru a vă da seama până unde poate să meargă mizeria umană. A cui? Chiar și a profesorilor.
„Mă numesc Estelle și am șapte ani. Marți, prietena mea Léonie a avut febră. Învățătoarea nu a reușit să-i anunțe telefonic pe părinții ei. Directoarea se temea de Covid și a lăsat-o în curte toată după-amiaza, singură. O vedeam pe fereastră și m-am îngrijorat mult pentru ea. Pentru că dacă suntem bolnavi, nu trebuie să stăm afară. Sunt tristă pentru că ea nu va mai veni la școală. Tatăl și mama ei nu mai vor așa ceva. Ei au spus că Léonie a făcut o criză de apendicită și că a suferit mult singură în curte. Când au dus-o la spital, au operat-o imediat, pentru că starea ei era foarte gravă.”
 
Cam așa s-au purtat, în unele situații, adulții – profesorii – cu copiii. Acestea sunt câteva depoziții ale unor copii. Sunt mărturii ale felului în care au privit ei obligativitatea purtării măștii.
 
Dar, pe lângă lucrul acesta, mai sunt și alte lucruri de semnalat și anume consecințele medicale – riscurile și efectele negative constatate în urma unor studii efectuate pe această temă. Și nu sunt puține aceste studii. Aceste studii au arătat mai multe puncte.
 
În privința afectării sistemului nervos central, ele spun în felul următor: purtatul măștii à la longue, multe ore și zile, luni de-a rândul, duce la dureri de cap, somnolență, la diferite reacții psiho-vegetative. [...] Tulburări de comunicare, pierderea pasageră a cunoștinței și falsul sentiment de siguranță. Sunt și consecințe ORL. Purtatul măștii induce rinită și tulburări vocale. Există și o afectare a plămânului și a circulației. Purtatul măștii induce o deficiență respiratorie, o creștere a frecvenței respiratorii, o senzație de epuizare și creșterea frecvenței cardiace, ca și a tensiunii arteriale. La nivelul pielii, dă iritație – acnee, prurit și bariera cutanată este afectată. Pentru că în mod natural, pielea se apără de invadatori prin secrețiile pe care le produce. Biologic, este favorizarea proliferării bacteriene, contaminare cu ciuperci și ineficiența blocării virusurilor. Lucrul acesta s-a văzut foarte, foarte clar în practica de zi cu zi. Fizic, dă o rezistență respiratorie crescută, pentru că aerul nu mai circulă liber din afară în plămâni, din plămâni în afară. Dă o umiditate crescută – și aici este problema aceea de care povesteam, cu virusurile, care în mediu umed pătrund mult mai ușor prin mască decât altfel. Masca aceea se umezește după un scurt timp de purtare, pentru că respirația elimină și apă din plămâni, iar temperatura aerului este crescută. Deci „eficiența” purtării de mască este sigur, clar dovedită: ineficientă.
 
Dar lucrul acesta a fost semnalat și de către unii medici. Este vorba de profesorul Jim N. Schmidt, director la Rosalind Franklin Institute University din Oxford, care a fost atent la ce s-a întâmplat în Scoția comparativ cu Londra. Scoția are o populație de vreo 5 milioane și ceva de locuitori, în timp ce la Londra sunt în jur de 8 milioane și ceva. El a fost atent la ceea ce se întâmplă pentru că în Scoția restricția a fost foarte dură în ce privește purtatul măștii, s-a impus purtatul obligatoriu al măștii atât în exterior, cât și în interior, în timp ce la Londra, restricțiile nu au fost atât de dure, purtarea măștii nu a fost obligatorie, a fost la dorința, voința celui care a vrut să o poarte. Și ce s-a constatat? Per total, în ce privește răspândirea bolii în Scoția față de Londra nu au fost diferențe. Ba au fost momente în care Scoția a stat mult mai rău la epidemiologie decât Londra, unde purtatul măștii nu era obligatoriu.
Deci asta este situația cu purtatul măștii: ineficiență totală pentru partea medicală, o metodă clară, sigură, de control, de supunere a populației. De dresaj, că până la urmă, despre asta vorbim: controlul prin dresare.
De celelalte lucruri nu mai povestim, că le știți foarte bine. Sigur, sunt cei care au purtat mască și au fost infectați. Sigur, cei care au fost injectați multiplu au fost contaminați și vor suferi din cauza unor infecții virale care la un om normal nu dau mare lucru, [dar] care pe ei îi vor afecta în mod deosebit pentru că imunitatea lor nativă, imunitatea lor de bază este încetul cu încetul distrusă, distrugerea fiind cu atât mai mare cu cât numărul de doze administrate din acest produs, ARN mesager – de oricare ar fi el – este mai mare.
 
Deci purtatul măștii este o gogoriță, este un lucru absolut incorect medical, este o modalitate de control și de impunere a autorității unora împotriva celorlalți.
 
Pr. Bogdan Florin Vlaicu: Mulțumesc mult, domnule doctor, pentru aceste precizări. Sigur, acele mărturii pe care le-ați citit, ale copiilor francezi, sunt tulburătoare, sunt înduioșătoare. Copiii au fost pur și simplu maltratați, chinuiți de adulți, abuzați de adulți, pentru că acesta a fost un abuz împotriva copiilor. Din fericire, aici, la noi, în Belgia, copiii de școală primară, adică de la clasele I-VI, nu au fost obligați să poarte mască decât o perioadă foarte scurtă de timp, aceea de apogeu, câteva săptămâni, atunci. Așa încât copiii mei au fost în general feriți de această nenorocire. Dar, copiii de liceu au fost obligați să poarte și atunci când le-am predat religie le-am spus că la ora de religie sunt liberi măcar să scoată nasul afară din mască sau să dea masca jos pentru ca să ne putem înțelege. Purtarea măștii de către profesor a fost un abuz absolut pentru că profesorul trebuie să le vorbească elevilor și vocea lui să se audă și de asemenea cuvintele să poată fi citite pe buze, pentru că auzul nu este doar la nivelul urechii, ci și la nivel vizual. Or, toate lucrurile acestea au fost împiedicate prin acest abuz al impunerii purtării măștii. În orice caz, eu nu am purtat masca decât pe gură, nasul l-am ținut mereu afară, cu scurtele perioade când cineva, un așa-zis om de bine, s-a sesizat și mi-a făcut observație sau mi-a fost impus în vreun fel.
 
Cea mai complicată perioadă în care mi s-a impus masca a fost aceea a recuperării post-Covid, după ce am avut o formă severă de Covid, cu internare de două săptămâni în spital. În timpul recuperării, să mi se impună masca a fost un abuz absolut, pentru că deja aveam deficiență respiratorie și făceam efort. Și faptul că se sesizau anumite persoane în vârstă de acolo și pârau la kinetoterapeut a fost un abuz. Și aceasta a fost o disensiune pe care am avut-o până la sfârșitul acestei perioade de recuperare – devenisem deja cunoscut la nivelul spitalului pentru că refuzam să pun nasul în mască. Deci, vedeți, niște lucruri absolut aberante.
 
Și sigur, nu toți oamenii gândeau la fel. Pe lângă acest kinetoterapeut mai în vârstă, care era un fel de șef acolo, mai erau persoane mai tinere, niște fete tinere, care aveau mult mai multă înțelegere și chiar una dintre ele spunea de la început că în timpul programului nu trebuie purtată masca, pentru că oamenii au nevoie să respire în timp ce fac acele exerciții. Deci vedeți, a contat foarte, foarte mult gradul de inteligență și de libertate interioară a fiecărei persoane, împotriva gradului de obediență exagerată a altor persoane.
 
A fost o tortură și, din păcate, există o mare probabilitate ca această tortură să se întoarcă, pentru că și dacă aș face acum kinetoterapie în spital, aș fi obligat să port masca pe figură pentru că în spitalele din Belgia, masca este obligatorie de la intrarea în spital și până la ieșirea de acolo. Deci abuzul continuă.
De asemenea, îmi amintesc că în vacanță, în Grecia, am putut să observ o situație absolut paradoxală – autoritățile au spus că măsurile de restricție se întorc doar pentru greci, dar ele nu sunt aplicabile turiștilor. Ceea ce face că la restaurantul de la hotel, noi, turiștii, nu purtam mască, dar toți cei care serveau, din personal, purtau mască și aveam impresia că sunt la cantina unui spital. Deci o măsură absolut discriminatorie și care poate fi înțeleasă în două moduri: ori că grecii sunt mai sensibili decât turiștii, ori că guvernul se interesează doar de sănătatea grecilor și nu a turiștilor. Adică oricum ai înțelege-o, este aberant.
De asemenea, am văzut oameni tineri printre turiști, care purtau mască permanent. Oameni care fuseseră deja reeducați, care fuseseră deja afectați în mentalitatea lor. Am văzut oameni prin magazine în Germania, foarte mulți, care purtau mască, lucru pe care nu l-am văzut în România.
 
În România, îmi amintesc că în ultima duminică petrecută la București, am slujit și am predicat la Biserica Precupeții Noi din București, la invitația Părintelui profesor Gheorghe Holbea, și acolo am sesizat că în biserică erau câteva persoane, niște femei, care purtau mască. Și în predică am spus acele cuvinte pe care le-am aflat de la părintele duhovnic Hrisostom din Meteore, care, atunci când l-am întrebat ce părere are despre faptul că în multe mânăstiri grecești, călugării, călugărițele, poartă mască, a spus că este o cădere duhovnicească. După această predică, am observat că nimeni în biserică nu mai purta mască. Deci oamenii au nevoie uneori și de un mic impuls, de un mic cuvânt de învățătură credibil, pe care să îl primească și să înțeleagă că sunt în eroare.
Cunosc oameni foarte pregătiți care sunt absolut convinși că masca i-a păzit de contaminare. Eu am refuzat întotdeauna – dacă în calitate de profesor de religie, a trebuit să mă fac că port mască la școală, pentru că așa era regula, era obligatoriu, în calitate de preot, am refuzat absolut să port mască în timpul slujbelor, împotriva oricăror critici care au putut să mi se aducă sau presiuni venite din partea unor autorități.
 
Cum spunea și părintele Mihail – și am discutat despre asta și în cursul trecut – masca este iconoclastă: acoperă fața, acoperă chipul. Omul este creat de Dumnezeu după chipul lui Dumnezeu! Și în special preotul, în timpul slujbei și mai ales în anumite momente ale Sfintei Liturghii, îl reprezintă pe Hristos. A pune mască pe fața preotului este oarecum a pune mască pe chipul lui Hristos, a acoperi icoana lui Hristos. Credincioșii nu vin la biserică să vadă o mască. Dacă ei, sărmanii, în toate împrejurările – la serviciu, la școală, în mijloacele de transport, pe stradă, sunt siliți să vadă doar măști în jurul lor, să se simtă ca și cum ar fi într-un spital universal, în lumea transformată în spital, măcar la biserică au și ei dreptul și binecuvântarea să vadă un chip de om, fără mască. Chipul preotului. Dacă și acolo văd mască, înseamnă că biserica a devenit efectiv un spital, nu în sensul duhovnicesc de care vorbea Sfântul Ioan Gură-de-aur, ci în sensul cât se poate de practic și de trist, concret, în sens propriu. Și în loc de mirosul de tămâie, eventual să simtă miros de dezinfectant și de clor sau mai știu eu ce miros specific spitalului.
 
Acest iconoclasm este o poveste foarte veche. După cum știți, Biserica noastră a fost confruntată cu iconoclasmul în imperiul romano-bizantin prin secolul al VIII-lea deja, când a început prima criză iconoclastă și povestea se va termina cu a doua criză iconoclastă abia în secolul următor, prin Duminica Ortodoxiei, de la Constantinopol. Biserica ortodoxă a biruit atunci definitiv iconoclasmul, care nu s-a mai întors niciodată și nu se va mai întoarce în Biserica noastră, de aceea faptul de a accepta masca în Biserică pentru preoți a fost un abuz și a fost o greșeală din partea autorităților bisericești care au acceptat acest lucru.
 
De asemeni, ironia istoriei face că în Occident, după ce (eu știu situația din țările francofone: Franța, Belgia, Elveția, dar și în alte țări s-a făcut la fel) au fost niște sforțări extraordinare ale autorităților de a interzice voalul islamic – și au reușit în sfârșit să interzică voalul islamic în toate spațiile publice, adică și în școală și în spital și așa mai departe – și când în sfârșit reușiseră, cu toate criticile care li s-au adus, de intoleranță religioasă și așa mai departe, iată că, odată cu declararea crizei pandemiei, voalul islamic a devenit obligatoriu sub chipul acestei măști, care acoperă exact aceeași parte de față, de la nas în jos, inclusiv nasul, ca și voalul islamic. Rămân doar ochii vizibili. În felul acesta, identitatea omului este afectată. Nu mai ai de-a face cu o persoană, ai de-a face cu o mască și niște ochi, nu poți să-l identifici. Vă mărturisesc că sunt persoane pe care le-am cunoscut în perioada pandemiei, fie colegi profesori, fie medici, care nu am știut cum arată, nu am putut să-i recunosc după aceea fără mască. Sau sunt persoane cărora le-am spus: „Scoate-ți puțin masca să te văd, să te pot recunoaște, pentru că așa, numai după ochi, nu am cum să te cunosc!” Deci a fost o intruziune absolut violentă în relațiile normale dintre oameni. Și nu mă îndoiesc că sunt oameni care au avut coșmaruri cu aceste măști, pentru că efectiv am fost internați pe planeta devenită spital vreme de doi ani de zile.
 
Deci nu voi înceta să denunț acest abuz al purtării măștilor, care pentru mine a fost efectiv o tortură, culminând cu acea perioadă a recuperării post-Covid. Și să ne silim ca să nu revină această impunere a măștilor care este absolut aberantă și este un act împotriva drepturilor elementare ale omului. Comuniștii i-au luat omului hrana, au creat niște crize alimentare artificiale, ne amintim de foametea teribilă din Ucraina, holodomor, pe care ucrainenii nu au uitat-o niciodată și mai ales acum, în perioada aceasta a războiului ruso-ucrainean, este un motiv de răzbunare împotriva rușilor. Această foamete creată artificial de bolșevicii comuniști din Rusia a fost repetată și în Republica Moldova, în Basarabia noastră, unde foarte mulți oameni au murit de foame. Dar comuniștii nu s-au gândit niciodată să le ia oamenilor aerul de respirat. Ei bine, acești neo-marxiști au mers mult mai departe. Fără mâncare poți rezista câteva zile, fără aer nu poți rezista nici câteva minute – și iată, ei au pus poprire, au pus restricție chiar pe aerul acesta de respirat, au împiedicat oamenii să respire și așa cum spuneați, domnule doctor, au fost persoane care au și decedat sau s-au ales cu complicații grave de pe urma purtării excesive a măștilor, care nu au fost niciodată create pentru a fi purtate ore întregi, neîntrerupt.
Deci iată, a fost un abuz absolut și o tortură și o formă de persecuție la care am fost supuși și care nu va putea niciodată să fie justificată medical. Ceea ce este trist este că sunt încă oameni, încă o dată, cu pregătire, care sunt siguri că masca i-a protejat și că au scăpat de contaminare datorită acestei măști, masca devenind un fel de talisman. Așa cum păgânul sau superstițiosul crede că talismanul acela pe care îl poartă la gât sau la mână îl protejează de tot felul de farmece sau de boli, tot așa unii, într-un mod absolut neștiințific și superstițios, au ajuns să creadă că masca îi protejează pe ei de boală.
 
Și sigur, masca e o formă de sclavie, că nu poți să fii liber atunci când ești legat la nas și la gură.
Toate aceste lucruri merită spuse.
 
De asemenea, amintesc de acele fresce și icoane care au fost vandalizate de turcii otomani musulmani în biserici din România și din Balcani. Există cazul acela al capelei de la Mănăstirea Sinaia unde pot fi văzute chipuri de sfinți cărora le scoteau ochii sau le zgâriau gura. Singurele chipuri care rămâneau întregi erau ale lui Iisus Hristos, pentru că El apare în Coran și atuncea nu îndrăzneau să se atingă de chipul Lui. Ei bine, acești nemernici neomarxiști se ating chiar de chipul lui Hristos, încercând să pună mască chiar pe fețele preoților dacă este posibil. Și am văzut astfel de imagini pe Facebook cu preoți care împărtășeau cu mască, care botezau cu mască... Acum eu mă întreb foarte serios cum face un preot cu mască atunci când, în timpul botezului, ritul îi cere să sufle de trei ori asupra copilului. Suflă în mască? Sau dă masca jos și suflă asupra copilului cu riscul de a-l contamina, crede el. Deci lucrurile au mers foarte departe, un fel de paranoia generalizata, care din păcate a intrat și în biserici și în mânăstiri și în Sfântul Munte Atos, așa cum am avut ocazia să vă spun în cursurile trecute și cum am avut ocazia să constat în timpul pelerinajului din această vară.
 
Nu cred că am tratat exhaustiv problema aceasta a măștii, dar cred că am pus niște repere esențiale pentru a înțelege în ce măsură omenirea a fost mințită, a fost înșelată, a fost manipulată prin această impunere a purtării măștii. Și, într-adevăr, masca rămâne un stindard al crizei. Și de aceea, responsabilii aceștia politici, autoritățile nu vor renunța prea curând sau poate niciodată definitiv la purtarea ei. Comuniștii puneau pionierilor cravată la gât, neomarxiștii le pun cravata peste nas, adică acea mască, tot dintr-un material textil și ineficientă în combaterea oricărei boli, așa cum a spus și domnul doctor mai devreme.
 
Pr. Bogdan Florin Vlaicu: Domnule Doctor, spuneti care este pozitia dumneavoastra legata de vaccinarea copiilor?
 
Dr. Damian Baciu: Parinti, SUNTETI ULTIMUL ZID DE APARARE AL COPIILOR VOSTRI, AI COPIILOR TARII. Toti v-au abandonat. Presedintele v-a abandonat, primul ministru v-a abandonat, ministrul sanatatii v-a abandonat SI CE ESTE CEL MAI RUSINOS, CEL MAI DUR, CEL MAI CONDAMNABIL ESTE CA SOCIETATEA ROMANA DE PEDIATRIE V-A ABANDONAT SI V-A CONDAMNAT COPIII LA INJECTARE, LA ACTIUNEA ACEASTA IMBECILA, ILOGICA, NEMEDICALA, DE ATENTAT LA SANATATEA COPIILOR VOSTRI, LA VIATA COPIILOR VOSTRI SI LA SANATATEA SI VIATA NATIUNII INTREGI, PENTRU CA AICI VORBIM LA O SCARA MULT MAI MARE, DECAT CEA INDIVIDUALA, A FIECAREI FAMILII. Deci Rezistati, Opuneti-va Cu Foarte Mare Tarie, Nu este Gluma, Nu Este Joaca, OPUNETI-VA CATEGORIC IMPOTRIVA ORICAROR MASURI DE RESTRICTIE. MASCA NU ADUCE NICIUN BENEFICIU COPIILOR, le aduce neajunsuri, MASCA NU VA AUTA NICI PE DUMNEAVOASTRA. PE NIMENI NU POATE AUTA IMPOTRIVA VIRUSURILOR. MASCA NU ESTE DECAT O MASURA DE INDOBITOCIRE, DE CONTROL, DE A VA TRANSFORMA IN SCLAVI PERFECTI.
NU VA DATI ACORDUL PENTRU VACCINARE, NU VA DATI ACORDUL PENTRU MASCA, NU VA DATI ACORDUL PENTRU IZOLARE. NU VA DATI ACORDUL PENTRU NIMIC, daca sunteti constienti. Daca sunteti constienti CA TOT CE SE FACE ESTE UN ACT IMPOTRIVA NOASTRA (a oamenilor obisnuiti n. m.), VETI REZISTA.
 
Banuiesc ca stiti, ca am trait o perioada lunga de comunism si minciuna era modul zilnic, modus operandi obisnuit, al autoritatilor. Asta a continuat, asta se intampla si astazi, cu siguranta se va intampla si maine.
DECI, TOT CEEA CE SE COMUNICA OFICIAL ESTE: DE NECREZUT, DE NELUAT IN SEAMA, DE COMBATUT.
Acesta este mesajul meu pentru dumneavoastra: NU VACCINARE, NU MASCA LA CEI SANATOSI, NU SUPUNERE LA IZOLARE SAU ALTE ABERATII, CARE AU FOST ZI DE ZI, DE 2 ANI SI JUMATATE INCOACE FARA INTRERUPERE SI CARE NU AU ADUS NICIUN REZULTAT BUN, PENTRU NIMENI. IN NICIUN FEL.
Catalin Sturza: Cred ca aici asistam la 2 niveluri diferite: o parte este discursul oficial, care cum spunea foarte bine si dl. doctor, NU ESTE DE INCREDERE. Nu mai putem sa avem incredere in nimic sau in aproape nimic din ceea ce auzim pe canalele oficiale dinspre asa-zisele autoritati si dinspre presa mainstream. Apopo, vedem asta si in prabusirea increderii in presa mainstream, cand ne uitam la cifrele de incredere, ELE SUNT PESTE TOT LA UN MINIM ISTORIC, undeva sub 20% in S.U.A. , in surse gen C.N.N. sau New York Times. In Romania, undeva sub 30% sau chiar 25%. Deci, sunt cifre foarte, foarte joase. (...) Dincolo de nivelul acesta, tocmai faptul ca aceste cifre se prabusesc, increderea in presa mainstream, Hollywood, politicieni, tot ce inseamna canalele acestea oficiale, ne arata totusi ca exista o reactie. Chiar daca nu este o reactie foarte concentrata, sa spunem asa, foarte vizibila, foarte inchegata, din partea OMULUI DE RAND - pentru ca pana la urma ce ne intereseaza pe noi este CUM SE RAPORTEAZA OMUL DE RAND, LA ACESTE LUCRURI - . E clar ca multi dintre noi, semenii nostri, apropiatii nostri, dintre oamenii care nu au un cuvant de zis in aceasta ecuatie a puterii si a presei, NU MAI CRED IN ACESTE DISCURSURI. NU MAI CRED IN ACESTE POVESTI. DIN CAUZA UNUI MOD CU TOTUL SI CU TOTUL FALIMENTAR DE A GESTIONA, SAU DE A SE RAPORTA LA PANDEMIE, LA TOATE SUBIECTELE ACESTEA CRITICE, INCLUSIV LA CRIZA ECONOMICA, Pentru ca aceasta, cred, ca va pune capac: criza economica, facturile, DEJA CAND ARDE LA BUZUNAR ACESTA ESTE PUNCTUL CRITIC. Si atunci mi se pare ca, SIGUR, NU MAI PUTEM SPERA ACUM CA VOM AVEA O PRESA ONESTA, E CEVA UTOPIC. Insa, PARTEA BUNA, E CA OAMENII SE TREZESC. NU MAI CRED IN POVESTI. SI ATUNCI, DESIGUR CA VOR EXISTA METODE DE A AFLA ADEVARUL, CUM EXISTAU SI IN COMUNISM. (...) Si aceasta este si in prezent. TOTUL E SA NU NE MAI PUNEM NADEJDEA IN ACESTE SURSE OFICIALE, CA ELE S-AR PUTEA REABILITA. Nu se vor reabilita. SAU NU SE VOR REBILITA CURAND. Pentru ca reabilitarea ar fi un act de CURAJ si in al doilea rand DE A RECUNOASTE TRANSANT: "AM GRESIT PANA IN PANZELE ALBE SI SUNTEM RESPONSABILI." Evident, nu o sa vedem asa ceva SI NICI NU AVEM DE CE SA NE ASTEPTAM LA ASA CEVA. NU E IMPORTANT ASTA, acum. IMPORTANT E CA POVESTILE DE PANA ACUM, NU MAI SUNT CREZUTE. (...) Acesta este elementul, dincolo de planul duhovnicesc, ACESTA ESTE ELEMENTUL ESENTIAL AL DISCUTIEI, CARE NE DA SPERANTA SI OPTIMISM.
 
Pr. Mihail Stanciu: (…) DAR VOM AVEA INMORMANTARI, tocmai pentru ca s-au respectat asa zisele masuri care ar trebui sa protejeze populatia, INCLUSIV VACCINAREA.
 
TOCMAI ASTA ESTE CEL MAI SINISTRU, CA MASURILE AU CREAT ACESTE CAZURI GRAVE…SI MORTALE.
Preasfintitul Siluan: Au trecut 2 ani si mai bine si atatea lucruri ca oamenii au putut sa vada la televizor si mai bine si asa cum spunea si Catalin, ca ce s-a spus acolo si s-a schimbat de atatea ori, NU ERA CONFORM CU REALITATEA. Acesta, probabil este un mare castig pentru lume si mai ales timpul si experienta si ce au putut sa vada in propriile lor vieti si in jurul lor, CRED CA ESTE IMPORTANT PENTRU A-SI CONFIGURA SAU INTELEGE MAI BINE LUCRURILE, CARE S-AU INTAMPLAT. CRED CA ACESTA ESTE CEL MAI MARE CASTIG. Trag si eu nadejde, la fel ca si Catalin ca oamenii si autoritatile, ati vazut a venit si criza aceea cu variola maimutei care parea ca o sa creasca si dintr-o data parca s-a limtat. Acum a venit si cu acest certificat verde, care pare ca s-a prelungit si cu aceasta aprobare a noului tip de vaccin, sa vedem cat o sa reziste si acesta…Oricum, NADEJDEA ESTE CA OAMENII AU DE LA BUNUL DUMNEZEU ACEASTA TENDINTA DE A SUPRAVIETUI DINCOLO DE CEEA CE SE HOTARASTE PENTRU EI, SAU SE DORESTE, din anumite parti, sau anumite centre.
 
Si binenteles, dincolo de toate cred ca este si purtarea de grija a bunului Dumnezeu si DORINTA ACEASTA DE A CUNOASTE ADEVARUL, IAR ADEVARUL IL VA FACE LIBER PE OM. Deci, acesta cred ca iar va fi un element important pentru a nu mai accepta chiar orice, chiar daca pana acum oamenii au facut multe lucruri din teama.
Sa ne ajute Dumnezeu, SA INTELEAGA CAT MAI MULTI, cum spunea si dl. Damian Baciu SA AIBA SI EI GRIJA DE COPIII LOR, chiar daca tot prin teama au incercat sa impuna anumite masuri, SA INTELEAGA CE ESTE MAI BINE PENTRU ACESTIA, CE ESTE MAI BINE PENTRU EI…si binenteles sa procedeze in consecinta, cu MAI MULTA NADEJDE IN BUNUL DUMNEZEU, care CRED CA NU VA LASA NEAMUL OMENESC SA PIARA, PENTRU CA DE LA EL AU IESIT OAMENII SI NU AU CUM SA PIARA DEFINITIV. Si, in fond, si cei care se duc si au nadejde in Dumnezeu, IN IMPLINIREA ROSTULUI SI A MENIRII CARE O AU CA OAMENI, AICI PE PAMANT, CRED CA SI ACESTIA VOR AVEA DIN PARTEA LUI DUMNEZEU - R-A-S-P-U-N-S-U-L - PE CARE IN ADANCUL LOR, FIECARE OM IL DORESTE.
 
SA NE AJUTE, DUMNEZEU. ACEASTA ESTE CONCLUZIA.
 
Pr. Mihail Stanciu: A zis bine si Catalin, reluand ideile lui (G. K. ) Chesterton ca OMENIREA CAND A RENUNTAT LA HRANA DE LA DUMNEZEU, IATA S-A INTORS LA ROSCOVELE PORCILOR SI CHIAR LA INSECTE SI LA PRODUSELE INSECTELOR pentru ca DACA RENUNTI LA CE E MAI SFANT, LA CE E MAI HRANITOR PENTRU SUFLETUL TAU, CARE ESTE SFANTA EUHARISTIE, CARE ESTE CREDINTA CEA DREAPTA SI VIE IN DUMNEZEU, AUNGI SA TE COBORI IN EXISTENTA SI SA TE OTRAVESTI SI SA TE PROFANEZI EFECTIV, CU HRANA DE NIMIC, ca sa nu zic care-ti strica firea si care te umileste.
 
MACAR SI DIN ASTA, PUTEM VEDEA SANSA DE A NE POCAI, DE A NE INTOARCE LA DUMNEZEU CEL VIU, SI LA TOATE BUNATATILE SI BUCURIILE PE CARE EL NI LE-A DAT SI NI LE PREGATESTE CA SA NI LE DEA -sa ne hranim cu ele, SUFLETESTE si trupeste.
 
Apoi, sa nu uitam ca aceste autoritati, sunt tot mai tehnocrate, nu alese democratic. Si comisia europeana este o cardasie de tehnocrati care se trag unii pe altii si care se acopera unii pe altii.
 
NU POPORUL II VOTEAZA.
 
Nici nu stim ce mecanisme au de alegere, sau de impunere acolo, la nivel inalt si ei apoi de la tribuna cea mai inalta a Europei, dicteaza tuturor europenilor: CE SA FACA, CUM SA SE SPELE, CE SA MANANCE, CAT SA AIBE TEMPERATURA IN CASE.
 
Tin minte, ca s-a votat in Parlamentul European (desi ar trebui scris cu minuscule, nota mea autorul transcript-ului) ca, la trasul apei la WC, sa se scurga doar 5 litri de apa. Asta era votata de 1 an de zile. M-am si mirat. Mai, dar ce atata detaliu? O galeata de apa, in mod obisnuit, are 10 litri. S-au gandit baietii si de atunci ca va urma, VOR GENERA O CRIZA, si de apa.
 
Apoi, crizele astea care se inlantuie si se leaga una de alta (energetica alimentara, climatica) URMEAZA UNEI CRIZE MORALE, DOGMATICE AS PUTEA ZICE, CA DE AICI A INCEPUT DECADEREA OAMENILOR: DE LA INTELEGEREA CORECTA A LUI DUMNEZEU SI DE LA VEDEREA LUI DUMNEZEU, ASA CUM EL NI S-A DESCOPERIT la niste fabulatii, sau imaginatii, omenesti, PLINE DE P-A-T-I-M-I SI DE L-I-M-I-T-A-R-I.
Deci, aceasta decadere a conceptiei crestine, a gandirii, CARE NU-SI MAI ARE REPERELE IN REVELATIA DUHULU,I SFANT CI IN IMAGINATIA OMULUI CAZUT, a dus si la o decadere morala: IN PIERDEREA REPERELOR IN TOATE ASPECTELE VIETII OMULUI. SI ATUNCI OMUL A RENUNTAT LA TOATE DARULE DUMNEZEIESTI, A RENUNTAT LA HARUL LUI DUMNEZEU…
 
CAND OMUL PIERDE ACESTE DARURI DUMNEZEIESTI INALTE, CA SI FIUL RISIPITOR, AUNGE IN MOCIRLA PORCILOR…MACAR SI ATUNCI ARE SANSA POCAINTEI SI A INTOARCERII LA DUMNEZEU:
PRIN POCAINTA, PRIN SMERENIE, PRIN ACCEPTAREA CONDITIEI DE OM C-A-Z-U-T si R-A-T-A-C-I-T
si nu de om care devine normativ in caderea lui si pentru altii.
 
De asemenea, noi trebuie sa fim atenti, ca altii vor sa ia decizie in dreptul nostru si Cezar-ul actual vrea sa ne ia si ceea ce trebuie noi sa ii dam lui Dumnezeu, ADICA SUFLETUL SI TRUPUL NOSTRU, CARE SUNT ALE LUI DUMNEZEU, CA EL NI LE-A DAT, PRIN SUFLAREA LUI DE VIATA DATATOARE SI PRIN INTELEPCIUNEA SI LUMINA PE CARE LE-AM PRIMIT DE LA EL, IN TIMP.
DUMNEZEU A FACUT CA SI NOI SA IL CUNOASTEM, SA NE BUCURAM DE IMPARTASIREA CU EL, IATA SI PRIN SFINTELE TAINE ALE BISERICII, PRIN CUNOASTEREA DUHULUI SFANT, PRIN REVELATIA/REVELATIILE PE CARE NI LE DA DUHUL SFANT AL LUI DUMNEZEU.
DECI, NU TREBUIE SA DAM CEZARULUI CE-I AL LUI DUMNEZEU. MAI ALES CA CEZARUL ACUM, E FOARTE OBRAZNIC SI VREA
SA NE ANULEZE LIBERA ALEGERE SI CONSIMTAMANTUL SI DISCERNAMANTUL, PRIN PROPAGANDA, PRIN UMILIRI TREPTATE, CARE SA NE ANULEZE, CHIAR IN LIMBA PSIHOLOGIC, STIMA DE SINE, PRETUIREA NOASTRA DE SINE.
Noi trebuie sa ne iubim pe noi insine, CA DARURI PE CARE LE-AM PRIMIT DE LA DUMNEZEU.
Dumnezeu ne-a dat viata, ca dar suprem si toata demnitatea si darurile Lui, ca sa le sporim intre noi.
Nu sa ne batem joc de ele, sa le profanam si sa ne ducem intr-o existenta asa haotica, fara rost si uitand originile noastre si telurile noastre, CARE SUNT IN Dumnezeu.
Si deci, TREBUIE SA NE INTOARCEM LA POCAINTA, SA NE INTOARCEM LA DREAPTA CREDINTA, LUMINATA DE DUHUL SFANT, SA TRAIM IN DUH SI IN ADEVAR, IN BISERICA, IN BUNA-RANDUIALA ASEZATA DE MANTUITOUL HRISTOS SI RANDUITA ASA IN TIMP, DE DUHUL SFANT, MANGAIETORUL, CARE E CU NOI SI CARE NE LUMINEAZA PANA LA SFARSITUL VEACURILOR SI CARE NI-L ADUCE PE HRISTOS IN NOI SI INTRE NOI. Asta trebuie sa sporim intre noi: CREDINTA, UNITATEA, DRAGOSTEA si SA CEREM DE LA DUMNEZEU, MAI MULT DISCERNAMANT SI PUTERE, CA SA REZISTAM CU CAT MAI PUTINE VATAMARI, LA ACESTE VALURI SI VALURI, ALE DUSMANILOR LUI HRISTOS, ALE DUSMANILOR LUI DUMNEZEU, CARE INCEARCA SA DISTRUGA CREATIA LUI SI SA DISTRUGA SI PE OM, SA IL INDEPARTEZE PE OM DE DUMNEZEU si sa-l tina captiv intr-o ala realitate fie ea numita virtuala sau imaginara.
Dumnezeu, sa ne intareasca si sa ne lumineze pe toti. Amin.

 VIDEO: