ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Principalele vinovate de prostirea bruscă a omenirii sunt lockdown-urile și obligativitatea măștilor.

Un nou studiu științific a ajuns la concluzia că media Coeficienților de Inteligență (IQ) născuți în pandemie a scăzut cu 22 de puncte, în timp ce performanțele verbale, motrice și cognitive au avut toate de suferit în timpul perioadelor de izolare.

„Cu o stimulare limitată acasă și cu o interacțiune mai mică cu lumea exterioară, copiii erei pandemice par să fi obținut rezultate scandalos de scăzute la testele concepute pentru evaluarea dezvoltării cognitive”, scrie The Guardian.

Studiul a fost realizat de cercetătorii Universității americane Brown din Rhode Island și a inclus 672 de copii născuți înainte și după începutul pandemiei, în martie 2020.

„În cursul deceniului care a precedat pandemia nivelul IQ mediu la testele standardizate pentru copiii cu vârste mai mici de trei luni oscila în jurul a 100. Însă, pentru copiii născuți în timpul pandemiei, această cifră scade la 78”, dezvăluie studiul.
 
 
Cercetătorii au ajuns la concluzia că principala cauză a alterării funcției cognitive este lipsa de stimulare și de interacțiune acasă.

Potrivit autorului principal al studiului, Sean Deoni, „capacitatea de a corija această tendință devine mai mică pe măsură ce copilul crește în vârstă”, ceea ce înseamnă că această bază inferioară va afecta foarte probabil copilul de-a lungul întregii adolescențe și maturități a sa.

După cum notează Michael Curzon în The Daily Sceptic, toți acești factori au fost agravați de măsurile de izolare care i-au îndepărtat pe bebeluși și copii unii de alții, precum și obligativitatea purtării măștii:

„Copiii născuți în timpul ultimului an de izolare - într-un moment în care guvernul i-a împiedicat pe bebeluși să vadă rude în vârstă și alți membri ai familiei lărgite, de a socializa în parcuri sau cu copiii prietenilor părinților lor și de a studia expresiile de pe fețele din spatele măștilor oamenilor în spațiile publice interioare - au redus considerabil performanțele - au redus considerabil performanțele verbale, motrice și performanțele cognitive generale prin comparație cu copiii născuți înainte, potrivit unui studiu din Statele Unite. Testele privind învățarea și dezvoltarea verbală și non-verbală timpurii, toate au dat rezultate care sunt cu mult sub cele din anii precedenți lockdown-urilor.”

Studiul realizat în statul Rhode Island a inclus cu predominanță copii albi.

Situația copiilor mai săraci, provenind din mediile socio-economice mai puțin înstărite, dintre care majoritatea nu sunt albi, riscă să fie cu mult mai gravă.

Însă cercurile stângiste, care afirmă că mor de grija minorităților rasiale și a săracilor, nu se sinchisesc de acest mic detaliu. Dimpotrivă: un prost este mai ușor de supus și de condus.