ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fotbalistul algerian Sofiane Loukar a murit după ce s-a prăbușit în timpul unui meci disputat sâmbătă în liga a doua de fotbal din Algeria, informează The Covid World.

Loukar, care joacă la MC Saïda, a suferit un atac de cord, iar personalul medical nu a reușit să-l resusciteze.

Algerianul este al patrulea fotbalist care moare în această săptămână în urma unui stop cardiac.
 
 
 
Căpitanul echipei, în vârstă de 30 de ani, a căzut la pământ în meciul de sâmbătă cu ASM Oran, fără să fie accidentat.

Personalul medical s-a deplasat imediat la fața locului pentru a-l resuscita, dar nu au reușit să-i salveze viața și a fost declarat mort la scurt timp.

Videoclipul de aici arată scena dureroasă în care personalul medical a încercat să îl salveze pe Loukar de la moarte.

O altă înregistrare video (aici) arată jucători de la ambele echipe plângând de durere în vestiarele stadionului Bouakal la aflarea veștii că Loukar a decedat.
 
În urmă cu doar 3 zile, pe 22 decembrie, Mukhaled Al-Raqadi, jucător al echipei Muscat FC și al naționalei Omanului, în vârstă de 29 de ani, a murit după ce s-a prăbușit în timpul încălzirii dinaintea începerii meciului echipei sale cu Al-Suwaiq Club.

Jucătorii și oficialii ambelor echipe au fost vizibil emoționați și în lacrimi în urma incidentului care a dus la abandonarea meciului.

Apoi, portarul egiptean Ahmed Amin a murit în urma unui atac de cord subit în vestiar, imediat după terminarea antrenamentului, mai transmite The Covid World.
 
 
 
 

Iar pe 23 decembrie, o zi mai târziu, fotbalistul croat Marin Cacic a murit după ce a intrat în comă în urma unei prăbușiri subite la antrenamentul cu echipa sa NK Nehaj Sinj.

  
 
Jucătorul de 23 de ani a fost dus imediat la spital, unde a fost diagnosticat cu insuficiență cardiacă.

Cacic a fost apoi plasat în comă indusă medical, medicii luptând neobosit pentru a-i salva viața tânărului, deși eforturile lor au eșuat în cele din urmă.

Tânărul fotbalist se bucurase deja de o carieră impresionantă, care l-a dus în mai multe țări diferite.

Creșterea fără precedent a numărului de jucători care se prăbușesc în ultima vreme duce la multe speculații cu privire la faptul dacă vaccinurile COVID-19 sunt sau nu cauza acestor tragedii.