ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copiii doctoriței Camelia Smicală sunt chinuiți, în continuare, de sistemul finlandez și de sfânta sărbătoare a Nașterii Domnului, așa cum s-a întâmplat în ultimiicinci ani. De aceea, în toate parohiile din Episcopia Europei de Nord colindele de la finalul slujbelor de Crăciun au fost dedicate in acest an familiei Smicală care trece prin clipe grele, potrivit Basilica.

Pe lângă colinde, în toată eparhia au fost rostite rugăciuni pentru reîntregirea familiei, în prezent Johan-Mihai și Maria-Alexandra fiind despărțiți de mama lor, medicul Camelia Mihaela Smicală.

În cadrul liturghiei oficiate joi în parohia românească din Copenhaga, Părintele Macarie i-a îndemnat pe credincioși „să fie solidari cu durerea celor marginalizați, străini și însingurați” și a pomenit în rugăciuni "greu încercata familie Smicală din Finlanda”.

Episcopul Macarie a îndemnat la rugăciune pentru familia Smicală și în pastorala de Crăciun. „Tot ceea ce vor este să stea împreună și să se întoarcă în țară, însă aceste firești năzuințe nu le sunt îngăduite. Să ne rugăm cu toată osârdia pentru această familie”.

În urmă cu patru ani, statul finlandez i-a luat în custodie pe copiii Cameliei Smicală după ce românca a divorțat de soțul ei violent.

Reamintim că, la începutul lunii, Camelia Smicală a aflat de la poliție că fiica ei, de care nu mai știa nimic de peste o săptămână, a fugit din centrul de plasament în care era ținută izolată, fără posibilitatea de a merge măcar la școală. Fratele ei fugise deja de la centrul de plasament în care se afla cu o săptămână înainte, după ce Ministerul Afacerilor Externe al României anunțase că nu o poate repatria pe Camelia Smicală împreună cu copiii ei, deși sunt cetățeni români.