ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



La propunerea președintelui Klaus Iohannis, Consiliul Suprem de Apărare a Țării a aprobat numirea generalului-maior Ionel Sorin Bălan în funcția de director al STS. Timp de 12 ani, Bălan a fost șef al Oficiului județean de telecomunicații speciale Sibiu.
 
Sorin Bălan a fost numit la conducerea STS în cursul zilei de miercuri, 27 Mai.
 
”General-maior Ionel-Sorin Bălan și-a desfășurat activitatea în cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale, parcurgând toate etapele evoluției profesionale și militare, ocupând funcția de prim-adjunct al directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale, iar din iulie 2019 a asigurat funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale”, anunță Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă.

Absolvent al Școlii militare de ofițeri activi de transmisiuni din Sibiu (1987 – 1990), Sorin Bălan a terminat în 1997 și Facultatea de Inginerie din cadrul Universității sibiene, specializarea calculatoare.

Pe linie profesională, Sorin Bălan a devenit – în 1997 – din comandant de pluton al Institutului Militar din Sibiu, ofițer în cadrul Biroului Radiocomunicații al OJTS Sibiu, mai apoi șef al acestui Birou, după care, din 2005 până în 2017 a condus Oficiul județean de telecomunicații speciale Sibiu.
 
A devenit prim-adjunct al directorului STS în 2017, după care, din vara anului trecut, a preluat conducerea STS în cadrul unui mandat interimar.

Noua numire în funcție a venit după ce, în 2019, imediat după cazul Caracal, fostul șef al STS Ionel-Sorinel Vasilcă a demisionat din funcție.