ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România va trimite mai mulți militari în teatrele de război din străinătate, precizează un comunicat de presă postat pe site-ul Administrației Prezidențiale, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

"Anul viitor, forțele armate ale României vor continua participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român sub conducerea NATO, UE, OSCE și ONU, realizând două misiuni esențiale: apărarea României și a aliaților săi și promovarea stabilității regionale și globale. (...) Forțele puse la dispoziție, în anul 2016, de către Ministerul Apărării Naționale, pentru a îndeplini misiuni în afara teritoriului național, numără 1181 militari, cu 158 de militari mai mult decât anul acesta. Dintre aceștia, 943 de militari pot fi desfășurați în teatrele de operații, precum și în cadrul misiunilor individuale de observare și monitorizare, iar alți 238 de militari se vor afla în țară, cu posibilitatea de a fi dislocați la ordin", se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.
 
La rândul său, Ministerul Afacerilor Interne va pune la dispoziție pentru misiunile Uniunii Europene, OSCE, NATO și ONU, în anul 2016, un număr de 1530 de jandarmi și polițiști, din care 1054 vor participa la misiuni și 476 vor putea fi dislocați la ordin. 

Comparativ cu anul 2015, numărul acestora este mai mic cu 91 de jandarmi și polițiști.

Tot în ședința de astăzi, Consiliul a aprobat Strategia de Informații 2015 - 2019 a Serviciului Român de Informații, document care stabilește misiunile și direcțiile de acțiune ale Serviciului, asigurând implementarea Strategiei Naționale de Apărare a Țării, în acord cu evoluțiile mediului de securitate", precizează comiunicatul CSAT.