ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a început, miercuri, la Palatul Cotroceni, sub conducerea președintelui Klaus Iohannis, informează Agerpres.

La ședința condusă de președintele Klaus Iohannis participă premierul Marcel Ciolacu, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, ministrul de Externe, Luminița Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, prim-adjunctul directorului SRI, Răzvan Ionescu, directorul SIE, Gabriel Vlase, șeful SMAp, Gheorghiță Vlad, consilierul prezidențial Ion Oprișor, secretarul CSAT, Mihai Șomordolea. Potrivit imaginilor publicate de Administrația Prezidențială, la ședință nu participă ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Săptămâna trecută, Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis a convocat ședința CSAT.

Sursa citată a precizat că pe ordinea de zi a ședinței Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la: evoluții privind situația de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și implicații pentru România; progresele înregistrate în domeniul planificării apărării, în special privind derularea programelor de înzestrare și demersurile de creștere a gradului de încadrare, precum și retenția personalului; un raport privind activitatea desfășurată de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică în anul 2023 și raportul CSAT privind activitatea desfășurată anul trecut.

"În cadrul ședinței CSAT vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale", a mai informat Administrația Prezidențială.