CSM București a cucerit Cupa Challenge la handbal masculin, după ce a învins formația portugheză AM Madeira Andebol SAD cu scorul de 26-20 (16-9), în manșa a doua a finalei, disputată în Sala Dinamo din Capitală.

Prima manșă a finalei, jucată la Madeira, s-a încheiat la egalitate, 22-22.

CSM București este a cincea echipă din România care cucerește trofeul, după CSA Steaua București (2006), CS UCM Reșița (2007, 2008, 2009), HC Odorheiu Secuiesc (2015) și Potaissa Turda (2018), în timp ce CSU Bucovina Suceava a fost finalistă în 2009.

CSMB, antrenată de portughezul Paulo Pereira, a început în forță și a condus cu 8-1, înainte ca echipa lusitană să își revină și să intre în meci. „Tigrii” au condus la pauză la o diferență de șapte goluri, 16-9, dar debutul reprizei secunde a fost catastrofal pentru bucureșteni, care în primele opt minute nu au marcat deloc și au încasat cinci goluri, scorul fiind de 16-14 în min. 38. Meciul a rămas tensionat până cu zece minute înainte de final, diferența de pe tabelă fiind de 2-3 goluri pentru CSMB, care apoi a reușit să se desprindă și să câștige fără emoții trofeul.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews