ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secția pentru procurori a CSM a amânat joi decizia cu privire la prelungirea delegării Ancăi Jurma la conducerea DNA. Totodată, delegarea fostei șefe DNA Laura Codruța Kovesi la Parchetul General a fost prelungită cu încă șase luni.
 
CSM a amânat decizia cu privire la prelungirea delegării Ancăi Jurma la conducerea DNA. Jurma a preluat în 12 iulie mandatul de procuror-șef interimar al DNA.

Decizia de amânare vine după ce G4Media.ro a publicat marți o înregistrare în care șefa interimară a DNA Anca Jurma discută cu procuroarea Florentina Mirică despre atmosfera generală din DNA, iar din dialoguri rezultă că există o stare generală de demobilizare.
 
Procurorul Mirică susține la un moment dat că ”nu s-a mai pus problema să scoatem dosare. S-a pus problema să scădem stocul, nu să facem anchetă”, iar șefa interimară a DNA răspunde exasperată că le-a cerut procurorilor ”să facă dosare, ce Dumnezeu!”. Anca Jurma deplânge apoi lipsa de curaj a procurorilor ”Ei! Băi, deci e o armată de bărbați în această instituție! Ca șoarecii! Ca șoarecii! Cum îi vezi: oileu!”. Ulterior, Jurma a explicat că încerc să găsească împreună cu subalterna sa ”căi de revitalizare a activității DNA".


Citește și:  Anca Jurma, prima măsură în DNA după înregistrarea cu procurorul Florentina Mirică

Secția pentru procurori a CSM a aprobat joi prelungirea cu 6 luni a delegării Laurei Codruța Kovesi pe funcția de procuror în cadrul Serviciului de îndrumare și control – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Perioada de delegare începe în 11 ianuarie 2019.