Secția pentru procurori a CSM a amânat joi decizia cu privire la prelungirea delegării Ancăi Jurma la conducerea DNA. Totodată, delegarea fostei șefe DNA Laura Codruța Kovesi la Parchetul General a fost prelungită cu încă șase luni.
 
CSM a amânat decizia cu privire la prelungirea delegării Ancăi Jurma la conducerea DNA. Jurma a preluat în 12 iulie mandatul de procuror-șef interimar al DNA.

Decizia de amânare vine după ce G4Media.ro a publicat marți o înregistrare în care șefa interimară a DNA Anca Jurma discută cu procuroarea Florentina Mirică despre atmosfera generală din DNA, iar din dialoguri rezultă că există o stare generală de demobilizare.
 
Procurorul Mirică susține la un moment dat că ”nu s-a mai pus problema să scoatem dosare. S-a pus problema să scădem stocul, nu să facem anchetă”, iar șefa interimară a DNA răspunde exasperată că le-a cerut procurorilor ”să facă dosare, ce Dumnezeu!”. Anca Jurma deplânge apoi lipsa de curaj a procurorilor ”Ei! Băi, deci e o armată de bărbați în această instituție! Ca șoarecii! Ca șoarecii! Cum îi vezi: oileu!”. Ulterior, Jurma a explicat că încerc să găsească împreună cu subalterna sa ”căi de revitalizare a activității DNA".


Citește și:  Anca Jurma, prima măsură în DNA după înregistrarea cu procurorul Florentina Mirică

Secția pentru procurori a CSM a aprobat joi prelungirea cu 6 luni a delegării Laurei Codruța Kovesi pe funcția de procuror în cadrul Serviciului de îndrumare și control – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Perioada de delegare începe în 11 ianuarie 2019.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews