ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 15: 35 CSM a amânat miercuri decizia în cazul șefei DNA Laura Codruța Kovesi, cercetată disciplinar pentru refuzul de a se prezenta la comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, miercuri, amânarea pronunțării în cazul Laurei Codruța Kovesi, privind refuzul de a se prezenta la comisia parlamentară de anchetă pe tema alegerilor parlamentare din 2009.

Procurorii se vor pronunța pe 11 iulie, aceasta fiind a treia amânare.
 
 Știrea inițială

Decizia în cazul șefei DNA Laura Codruța Kovesi, cercetată disciplinar pentru refuzul de a se prezenta la comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, urmează să fie anunțată astăzi de CSM.

Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) este așteptată să anunțe miercuri decizia în cazul procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, în dosarul în care este cercetată de Inspecția Judiciară pentru refuzul de a se prezenta la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009. În acest caz, Kovesi a fost audiată la CSM, timp de aproximativ două ore.

CSM a amânat până acum de două ori un răspuns în acest caz.
În luna aprilie, Inspecția Judiciară a declanșat două acțiuni disciplinare împotriva șefei DNA, legate de refuzul de a se prezenta la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 și de desemnarea consilierului judecător Dana Tițian să facă verificări la două servicii teritoriale.