ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Decizie surprinzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii în cazul Caracal. Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care a stat cu echipele de intervenție până la șase dimineața la poarta lui Gheorghe Dincă, poate reveni în magistratură.

La începutul lunii august, procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care s-a ocupat de cazul Caracal și care nu ar fi permis agenților de poliție să încalce mandatul de percheziție și să descindă în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00, a fost suspendat din funcție.Inspecția Judiciară a propus CSM suspendarea din funcție a procurorului din Caracal până la încheierea cercetării disciplinare a acestuia sub aspectul săvârșirii abaterii constând în exercitarea funcției cu gravă neglijență, deoarece procedura disciplinară demarată pe numele lui poate aduce atingere prestigiului justiției.
 
Popescu este însă cercetat în continuare de SIIJ.

Alexandra Măceșanu a dispărut în urmă cu 4 luni, pe data de 25 iulie. O zi mai târziu, fata a apelat serviciul 112,  la ora 11:05, reclamând că a fost răpită, sechestrată și violată într-o casă din Caracal. Poliția a încercat să identifice locul în care se afla Alexandra, dar a reușit acest lucru abia în cursul nopții următoare, și a putut executa un mandat de percheziție abia a doua zi. În urma anchetei preliminare, a fost arestat proprietarul imobilului respectiv, Gheorghe Dincă, acesta recunoscând că a ucis-o pe fată.

Din cauza proastei gestionări a cazului mai mulți responsabili au fost demiși din funcții și anchetați de procurori.  Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, acuzat printre primii că a păzit ore bune poarta lui Gheorghe Dincă după apelul disperat al Alexandrei Măceșanu la 112, este urmărit penal în prezent pentru abuz în serviciu pentru modul în care a instrumentat dosarul legat de dispariția fetei.