ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timpul unei apariții în cadrul emisiunii „Sunday Morning Futures" de la FNC, Peter Schweizer, editor senior la Breitbart News și președinte al Government Accountability Institute, a vorbit despre acuzațiile de corupție legate de președintele Joe Biden și de familia sa, inclusiv de fiul său Hunter Biden, care se pare că a jucat un rol important în presupusele infracțiuni.

Schweizer a declarat pentru gazda Maria Bartiromo că dovezile continuă să se adune și au indicat legăturile afacerilor cu aparatul de spionaj chinezesc.

„Uite, cred că ancheta este în curs de desfășurare", a răspuns el. „Cred că dovezile continuă să se adune. Echipa lui Biden nu va răspunde la o întrebare de bază, și anume când vine vorba de China, de exemplu, aveți trei oameni de afaceri chinezi care v-au trimis zeci de milioane de dolari. Fiecare dintre cei trei - Chay Feng, Henry Zhao, președintele Ye - toți au avut legături directe și profunde cu serviciile secrete chineze atunci când au aranjat aceste idealuri pentru Biden. Și nu sunt eu cel care spune asta. Asta este conform înregistrărilor corporative din Hong Kong. Erau parteneri de afaceri cu viceministrul securității statului, care este responsabil pentru recrutarea spionilor din străinătate. Au fost parteneri de afaceri cu o fostă familie a directorului ministerului pentru securitatea statului, care conduce întregul aparat de spionaj. În cazul președintelui Ye, ei au lucrat efectiv ca parte a aparatului de spionaj."

„Așadar, ceea ce aș spune eu este că un jurnalist neînfricat trebuie să se ducă la Jim Clapper și la acești alți 50 de experți în informații și să-i întrebe dacă nu cumva acest lucru are marca unei operațiuni de spionaj chinezești?" a continuat Schweizer. „Și dacă v-ar da un răsuns, răspunsul ar fi da".

Bartiromo a întrebat dacă o posibilă spălare de bani face parte din anchetă, având în vedere că a existat un presupus cadou.

„Se cercetează spălarea de bani", a spus Schweizer. „Se urmăresc încălcări ale FARA. Se urmărește corupția politică. Dar cred că, într-adevăr, componenta de bază a anchetei este - mulți oameni care apără familia Biden spun: „Ei bine, arătați-ne crima, arătați-ne crima", ceea ce, desigur, este un standard ridicol. Întrebarea este: este familia compromisă? Revenind, componenta de bază a anchetei este fluxul de bani - au dost pompați zeci de milioane de dolari către această familie - nu există, însă, niciun serviciu vizibil. Ei încă nu au explicat pentru ce au primit acești bani. Ce făceau ei în schimbul întreprinderii noastre comerciale legitime? Așadar, se pune întrebarea dacă este vorba despre o operațiune de informații”.
 
La doar o săptămână după lansare, cartealui Peter Schweizer  Red-Handed: How American Elites Get Rich Helping China Win  - Cu mâinile roșii: „Cum se îmbogățesc elitele americane ajutând China să câștige” - se află în fruntea listei de bestseller-uri din New York Times — un succes pentru Schweizer, ale cărui titluri anterioare „Profiles in Corruption” și „Secret Empires” au atins, de asemenea, statutul #1, informează organizația lui.
 
Schweizer spune că această investigație a fost „cea mai înfricoșătoare” din cariera sa lungă, care a dezvăluit corupția și mașinațiunile rău intenționate din spatele unora dintre cele mai puternice sisteme.
 
Cercetarea amănunțită făcută de Schweizer și echipa sa în „Cu mâinile roșii ” va oferi oficialilor interesați o foaie de parcurs pentru a-i găsi pe cei responsabili pentru îmbogățirea celui mai mare inamic al nostru și pentru a-i trage la răspundere. Cartea conține  1.093 de note de final  și 81 de pagini de material sursă fără surse off-the-record.
 
Este un triumf al jurnalismului de investigație.
 
Autorul Peter Schweizer este, de asemenea, președintele Institutului de responsabilitate guvernamentală (GAI) nepartizan și un colaborator principal al știrilor Breitbart. Cea mai nouă carte a lui  Red-Handed: How American Elites Get Rich Helping China Win  a fost publicată de HarperCollins și este disponibilă oriunde sunt vândute cărți.