ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Scandalurile se țin lanț în USR, aducând la lumină problemele de imagine ale liderului partidului, Dan Barna. Acum însă apar și acuzații la adresa soției liderului USR, care ar fi folosit un limbaj necolocvial la adresa celor care au contribuit la eșecul soțului său. Olguța Barna este acuzată de mai mulți lideri ai partidului că luni seara, într-o video conferință prin care avea loc o întrunire informală a Consiliului Politic al USR, i-ar fi jignit pe liderii partidului care îi cereau demisia președintelui Uniunii. 

„Doamna Olguța, soția președintelui USR Dan Barna, (membră sau nu a USR) s-a referit aseară, pe live-ul CP (Comitetul Politic – n.r.) informal la membrii USR: c++++i ăștia care nu au făcut nimic în campanie”, potrivit comentariului unui membru al USR pe grupul intern de Facebook, „Poiana lui Iocan”, scrie stiripesurse.ro.

Apelativul folosit de doamna Barna se referă la membrii Consiliului Politic care îi cereau lui Dan Barna să își dea demisia pentru asumerea eșecului de la alegeri.

Vorbele Olguței Barna au fost postate și pe grupul intern al partidului, potrivit Adevărul. 

Dan Barna a declarat marți că, în urma rezultatului „sub obiectiv” obținut la alegerile prezidențiale, va cere un vot de încredere membrilor partidului, iar, dacă nu îl va primi, va face un pas în spate.

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat, luni, rezultate parțiale oficiale, după numărarea a voturilor din 99,9% din secții. Klaus Iohannis a obținut 37,49% din voturi, Viorica Dăncilă 22,69%, iar Dan Barna este pe locul al treilea, cu 14,7%