ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După modelul patentat de Marian Vanghelie cu „almanahele”, Klaus Iohannis, președintele „României educate” a stâlcit limba română, scoțând de sub mască un nou plural pentru substantivul VACCIN. În intervenția live de miercuri seară, când ne-a anunțat cum va vaccina „guvernul lui” românii cu cele 10 milioane și ceva de doze, Iohannis a explicat: „Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm că vaccinele folosite au cel mai înalt nivel de siguranță și eficiență și respectă reglementările". 

 „Vaccinele” lui Iohannis, care nu diferă cu nimic de „succesurile” Elenei Băsescu și de „almanahele” lui Vanghelie,  abia dacă au fost menționate de presă. 
 
 
 
Jurnalistul Valentin Boeru a taxat elegant și cu umor greșeala lui Iohannis și, pornind de la ea, a scris un editorial în Național pe tema heirupismului vaccinării anunțate cu surle și trâmbițe de președinte.

”S-a văzut și că nu mai are soluții. Era la capătul puterilor și covidul îl alerga de mama focului, fără ca el să găsească vreo scăpare. De emoție, Iohannis a scăldat-o când în vaccinuri, când în „vaccine”. Sunt sigur că era doar emoție. Și spaima că trebuie să vorbească iar în limba română, o chestiune la fel de periculoasă și străină ca președinția. Vom cumpăra „vaccine”,  a decis președintele. Nu acum, ci abia la primăvară. Pentru jumătate de populație. Cealaltă jumătate n-are decât să încerce cu apă de gură, poate are noroc.

De unde va lua Iohannis vaccinuri? De la ce firmă? De la ruși, de la chinezi, de la Marele Albion, de la un prieten de-al lui? De unde? N-a spus sau n-a știut să spună, ceea ce înseamnă că nimic nu este sigur. Ce eficacitate are vaccinul? Când a fost testat? Cu ce rezultate? N-a scos o vorbă despre asta. A ținut-o langa cu Uniunea Europeană și convențiile pentru prima tranșă, de parcă asta ne interesa pe noi, dacă Uniunea va asigura cote egale tuturor, nu dacă vaccinul este ceea ce toată lumea așteaptă. „Vaccineala” va începe întâi cu medicii și alte cadre medicale, apoi cu ceilalți. În ritmul în care evoluează pandemia, ceilalți înseamnă ce mai rămâne dintre cetățenii vii ai României, ăia care încurcă zilnic cifrele în comunicate."

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews