ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


VIDEO tradus de Starea de Libertate:
 
 
Marea Britanie renunță începând de joia viitoare la pașapoartele Covid, la obligativitatea purtării măștilor în spații publice și la recomandarea de a prefera munca de acasă (telemunca) în domeniile unde aceasta este posibilă. Cu alte cuvinte, așa-zisul plan B de măsuri al Guvernului în pandemie va fi abandonat, după cum a anunțat prim-ministrul Boris Johnson într-un discurs susținut miercuri în Camera Comunelor, potrivit BBC. Este remarcabil cum o țară intens vaccinată ca Marea Britanie anunță ieșirea din regimul de restricții deși numărul infectărilor post-vaccinare a adus-o în scenariul roșu, în timp ce o țară aflată în verde ca România este încă ținută artificial în stare de alertă, cu majoritatea drepturilor constituționale suspendate.

Premierul britanic a anunțat că Anglia revine la „Planul A” mulțumită administrării dozelor de rapel și a conformării cetățenilor la măsurile Planului B. El le-a spus parlamentarilor că oamenii de știință consideră că valul Omicron a atins deja vârful la nivel național. 

Cu toții știm însă că cetățenii au mai făcut o doză de rapel și au mai respectat măsurile guvernului și în valul precedent, ceea ce nu a dus la abandonarea restricțiilor și, în nici un caz, a obsesiei pentru certificatul de vaccinare. Motivul ar putea fi în realitate unul mult mai simplu: deși au încercat să umfle numărul spitalizării cu Omicron și gravitatea infectării cu noua variantă de Covid, politicienii au fost puși în fața realității faptului că de Omicron nu se moare, iar vaccinurile actuale nu-s capabile să-l preîntâmpine. Astfel că factorii de decizie sunt nevoiți să ofere o pauză de relaxare cel puțin până la apariția pe piață a unei noi doze de „vaccin” Covid, care să aibă efect asupra Omicronului. 
 
Miercuri, într-o declarație rostită în fața deputaților din Camera Comunelor, premierul britanic a afirmat:

„În această dimineață, cabinetul a concluzionat că din cauza campaniei extraordinare de BOOSTER și a modului în care publicul a răspuns măsurilor din planul B putem reveni la planul A (cel in care populatia era lasata "la liber" n.t.) și putem renunța la reglementările Planului B.

Ca urmare incepand cu joi săptămâna viitoare obligativitatea CERTIFICATULUI se va încheia.

Organizațiile pot alege, desigur, să folosească Certificatul Covid al Serviciului National de Sanatate în mod voluntar, dar vom inceta obligativitatea certificării statutului covid în Anglia.

De acum, guvernul nu mai cere oamenilor să lucreze de acasă.

Și oamenii ar trebui să aranjeze cu angajatorii lor pentru întoarcerea la birou, după ce am analizat cu atenție datele, Cabinetul a concluzionat că, odată ce reglementările expiră, Guvernul nu va mai impune purtarea măștilor nicăieri.

D-le Speaker, de mâine, nu vom mai avea nevoie de măști faciale în sălile de clasă, iar departamentul pentru educație va elimina în scurt timp ghidurile naționale privind utilizarea lor în zonele publice.

În țara în general, vom continua să sugerăm utilizarea măștilor pentru față în spații închise sau private, (mai ales atunci când intri în contact cu oameni cu care nu te vezi în mod normal) dar VOM AVEA ÎNCREDERE în judecata poporului britanic și nu vom mai incrimina pe nimeni care alege să nu poarte masca.

Guvernul va reduce, de asemenea, restricțiile în continuare privind vizitele la azilurile de batrani și onorabilul meu prieten Secretar de stat la Sănătate și Asistență Socială va stabili planuri în zilele următoare”, a anunțat Boris Johnson.
 
PLANUL JOS MASCA ÎN UK: Din 20 ianuarie, fără mască în Școli, din 27 ianuarie în locurile publice.