ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Clădirea unei biserici, situate în centrul orașului Kiev, ar putea fi „dezmembrată", a anunțat ministrul Culturii din Ucraina. Este vorba despre o biserică afiliată Rusiei, potrivit Sky News, citat de ȘtiripeSurse. 

Autoritățile ucrainene susțin dezmembrarea clădirii unei biserici ortodoxe afiliate la Rusia din Kiev, a declarat joi Oleksandr Tkașenko, ministrul Culturii din Ucraina.

Biserica se află pe locul Muzeului Național de Istorie a Ucrainei din centrul Kievului. Ea se află lângă ruinele bisericii Desyatynna din secolul al X-lea.

Oleksandr Tkașenko a mai spus că Biserica Ortodoxă Ucraineană a Patriarhiei Moscovei deține ilegal locul clădirii încă din 2008.

El a adăugat că aceasta a fost ridicată fără nicio autorizație de construcție. Muzeul a intentat un proces pentru demolarea bisericii în 2020, care este încă în curs de desfășurare, o audiere urmând să aibă loc pe 18 ianuarie.