ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cadoul oferit de Zelenski Papei, icoana în care un gol negru îl înlocuiește pe Pruncul Iisus din brațele Maicii Sale, reflectă pierderea lui Mesia, însuși sensul Bisericii, a raportat Vaticanul, conform UOJ.

Pentru șeful Bisericii și pentru toți creștinii, "pierderea" Pruncului Iisus înseamnă pierderea lui Mesia, sensul existenței Bisericii, notează presa.

Ziarul italian Il Fatto Quotidiano a relatat că președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, care a avut o audiență la Papa Francisc pe 13 mai 2023, i-a oferit suveranului pontif cadouri care insultă credința creștină.

Este vorba despre icoana Maicii Domnului cu Pruncul Iisus reprezentat de un singur contur și o pată neagră.

"Aceasta trebuia să simbolizeze "pierderea" copiilor ucraineni în conflict, dar pentru șeful Bisericii Romano-Catolice și pentru toți creștinii, "pierderea" Pruncului Iisus înseamnă pierderea lui Mesia, sensul însăși instituției Bisericii, ștergerea lui Hristos de pe cruce și negarea învierii sale", scrie jurnalistul istoric, scriitorul și fostul senator Raniero La Valle.

Fostul senator remarcă, de asemenea, aparenta contradicție în darurile oferite de interlocutori. Papa i-a dăruit lui Zelensky o sculptură din bronz a unei ramuri de măslin simbolizând pacea, precum și documentele sale despre pace și fraternitate.

După cum s-a raportat anterior, Zelensky i-a oferit Papei o "icoană" cu o pată neagră în locul Pruncului Iisus.