ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajații din domeniul inovării și cercetării aplicate - cercetători și cadre didactice universitare - ar putea fi scutiți de plata impozitului pe venit, potrivit unei inițiative legislative depuse de un grup de senatori PSD.

Potrivit Mediafax, inițiativa legislativă modifică Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cerând ca, din rândul contribuabililor scutiți de plata impozitului pe venit, să facă parte și angajații "care activează în domeniul inovării și cercetării aplicate'' și care ''trebuie să îndeplinească condițiile legale de cercetător sau cadru didactic universitar'', putând fi angajați în institute de cercetare, universități, centre de cercetare și dezvoltare sau societăți comerciale.

Mai mulți dintre semnatarii proiectului de lege sunt cadre didactice universitare, cum ar fi Mihnea Costoiu sau Ecaterina Andronescu.