ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a descris cel mai mare spital din Gaza ca fiind "aproape un cimitir", unde câinii au început să mănânce cadavrele foștilor pacienți, relatează Știripesurse, conform BBC.

Spitalul Al-Shifa - care se află în nordul Fâșiei Gaza - a fost în prima linie a luptelor intense din ultimele zile, Forțele de Apărare Israeliene (FDI) insistând că Hamas operează un centru de comandă și control în tunelurile de sub spital. Hamas și spitalul neagă acest lucru.

Purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, a declarat că aproximativ 600 de persoane au rămas în spital, iar altele s-au adăpostit pe holuri. "În jurul spitalului există cadavre care nu pot fi îngrijite sau nici măcar îngropate sau duse la vreun fel de morgă", a spus el.

"Spitalul nu mai funcționează deloc așa cum ar trebui. Este aproape un cimitir", a adăugat Lindemeier.
 
Medicii au vorbit, de asemenea, despre cadavrele care se îngrămădesc și putrezesc la spital.
 
Dr. Mohamed Abu Selmia a mai declarat pentru BBC că, întrucât autoritățile israeliene nu au acordat încă permisiunea ca trupurile în descompunere să părăsească spitalul pentru a fi îngropate, câinii au intrat acum în incinta spitalului și au început să mănânce cadavrele.


Selmia a declarat că șapte dintre acești bebeluși au murit acum din cauza lipsei de oxigen.