ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul britanic Boris Johnson a semnalat că summitul G7, care va avea loc în Cornwall, pe coasta de sud-vest a Angliei, între 11 și 13 iunie, va fi o șansă pentru Regatul Unit de a "deschide calea" în efortul mondial de a pune în aplicare un sistem de pașaport pentru vaccinul COVID recunoscut la nivel internațional, conform LifeSiteNews.
 
Premierul a lansat un apel înainte de summit, cerând tuturor participanților la G7 "să își ia angajamente concrete pentru a vaccina întreaga lume împotriva coronavirusului până la sfârșitul anului 2022", potrivit unui comunicat de presă din 6 iunie.
 

Cu ocazia deschiderii summit-ului G7, Joe Biden, în prima sa călătorie în calitate de președinte,  a ținut un discurs în fața militarilor americani din Marea Britanie. Deși a avut un text pregătit despre alianța politică și militară dintre SUA și Marea Britanie, Biden a uitat că este președinte. 

Reacția internauților a fost pe măsură: 

”Tot uit că sunt președinte", singurele cuvinte în care cred și sunt de acord cu el”

”Tot uită că e președinte pentru că nu e președinte”. 

”Asta demonstrează că până și el știe că nu este președinte”, a mai adăugat cineva.

  ;
 

Nu demult, Joe Biden a mai făcut o gafă pe scenă - spunând mulțimii că este președintele  Statelor Unite de "aproximativ 15 luni", când, de fapt, sunt aproximativ cinci luni.

"De la 20 ianuarie, și vorbim acum de aproximativ 15 luni, media zilnică a cazurilor a scăzut de la 184.000 la 19.000", a spus el.

 
 
Principalul scop al summit-ului G7 constă în implementarea pașaportului de vaccinare. În Europa, acesta va deveni oficial de la 1 iulie.  Biden a sugerat în cadrul discursului în fața militarilor americani că „Odată cu summitul G7, plănuim să lansăm o mișcare ambițioasă la nivel global”, potrivit Aleph News, fiind, foarte probabil, vorba de un pașaport de vaccinare mondial.