Călătorii din Republica Moldova ar putea cumpăra bilete de tren pentru cursele românești chiar din Gara Chișinău. Subiectul a fost discutat de directorul general al CFM, Iurii Topala, în cadrul unei întâlniri de lucru cu directorul general al CFR Călători, Leon Bărbulescu, scrie tvrmoldova.md.


Șefii instituțiilor feroviare au negociat posibilitățile de deschidere a unei case de bilete de tip RoTicket, care ar permite pasagerilor să-și procure din timp tichete pentru a călători pe teritoriul României. O asemenea posibilitate ar putea fi lansată în primăvara anului viitor. Potrivit conducerii, pentru început, programul va fi instalat la una dintre casele Gării Chișinău.

„Este o posibilitate unică pentru călătorii noștri de a se deplasa în siguranță și confort dincolo de Prut. Acest pas ar însemna o apropiere și mai pronunțată față de România și față de partenerii noștri de la CFR Călători, cu care, de-a lungul timpului, am reușit să încheiem relații mai mult decât colegiale”, a declarat directorul CFM, Iurii Topala.

Potrivit acestuia, pentru a fi posibilă implementarea eficace a acestui sistem de vânzări, timp de o lună, câțiva angajați ai CFM vor fi instruiți la Iași.

De asemenea, părțile au abordat subiectul majorării numărului de bilete de tip low-cost pentru cursa Chișinău – București. La ora actuală, acestea pot fi procurate din Gările din Chișinău și București, la un preț de 19 euro. Programul SMART Prietenia oferă zilnic un număr de 16 astfel de tichete.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews