Călătorii din Republica Moldova ar putea cumpăra bilete de tren pentru cursele românești chiar din Gara Chișinău. Subiectul a fost discutat de directorul general al CFM, Iurii Topala, în cadrul unei întâlniri de lucru cu directorul general al CFR Călători, Leon Bărbulescu, scrie tvrmoldova.md.


Șefii instituțiilor feroviare au negociat posibilitățile de deschidere a unei case de bilete de tip RoTicket, care ar permite pasagerilor să-și procure din timp tichete pentru a călători pe teritoriul României. O asemenea posibilitate ar putea fi lansată în primăvara anului viitor. Potrivit conducerii, pentru început, programul va fi instalat la una dintre casele Gării Chișinău.

„Este o posibilitate unică pentru călătorii noștri de a se deplasa în siguranță și confort dincolo de Prut. Acest pas ar însemna o apropiere și mai pronunțată față de România și față de partenerii noștri de la CFR Călători, cu care, de-a lungul timpului, am reușit să încheiem relații mai mult decât colegiale”, a declarat directorul CFM, Iurii Topala.

Potrivit acestuia, pentru a fi posibilă implementarea eficace a acestui sistem de vânzări, timp de o lună, câțiva angajați ai CFM vor fi instruiți la Iași.

De asemenea, părțile au abordat subiectul majorării numărului de bilete de tip low-cost pentru cursa Chișinău – București. La ora actuală, acestea pot fi procurate din Gările din Chișinău și București, la un preț de 19 euro. Programul SMART Prietenia oferă zilnic un număr de 16 astfel de tichete.