ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


20 de persoane au fost condamnate de Curtea de Apel Pitești într-un dosar privind vaccinări fictive anti-COVID, între acestea fiind și un registrator de la un centru de vaccinare, care a primit o pedeapsă de doi ani și patru luni de închisoare cu executare. Sentința este definitivă, potrivit Ziare.com.
 
 
În Germania, o asistentă anti-vaccin din Oldenburg a inoculat până la 8.600 de persoane cu soluție salină în loc de vaccinul anticovid. Cu toate acestea, tribunalul a lăsat-o în libertate. Vedeți cazul AICI

Referitor la cazul vaccinărilor fictive din Argeș, Direcția Generală Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Argeș a anunțat luni, 15 aprilie, că judecătorii Curții de Apel Pitești au respins apelurile ca nefondate, au menținut sentința pronunțată de Tribunalul Argeș – Secția Penală și au dispus condamnarea definitivă a 20 de inculpați pentru fapte de corupție și alte infracțiuni în legătură cu vaccinări anti-COVID fictive. 

Astfel, un registrator la un centru de vaccinare din județul Argeș a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru fals informatic în formă continuată dar, e drept, și pentru luare de mită în formă continuată. Potrivit anchetei, s-au dat ca mita chiar și din voucherele date de stat ca mită celor care se lăsau vaccinați cu seruri experimentale Covid care pot produce și moartea.
 
 
Un inculpat, intermediar în cauză, a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate în formă continuată la fals informatic, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani și prestarea unui număr de 100 de zile lucrătoare de muncă neremunerată în folosul comunității la Primăria comunei Morărești sau Primăria comunei Cotmeana. 

Un alt inculpat, intermediar în cauză, a primit o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate în formă continuată la fals informatic, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani și prestarea unui număr de 100 de zile lucrătoare de muncă neremunerată în folosul comunității la Primăria Orașului Mioveni sau Primăria Municipiului Pitești, în timp ce un alt intermediar a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate în formă continuată la fals informatic, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani și prestarea unui număr de 100 de zile lucrătoare de muncă neremunerată în folosul comunității la Primăria comunei Suseni sau Primăria Orașului Costești. 
 
Pentru aprofundare, citiți articolul Elenei Radu: Unde e greșeala? La ei? La noi?