ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Calea Neamului a anunțat joi pe social media că încă doi elevi din județele depopulate de români ale țării au primit sprijin financiar prin Bursele „Români pentru Români”, un proiect de susținere financiară bazat pe implicarea oricui dorește să doneze pentru o cauză nobilă. 

„Cristina și Elena din Valea Mare, jud. Covasna se alătură Adelinei, prietena lor din sat, în programul Burselor Români pentru Români desfășurat de Calea Neamului și Grai Străbun. Fondurile se strâng în contul Asociației Calea Neamului deschis special în acest sens la BRD: RO77BRDE080SV91101760800.
 
Avem până acum 12 tineri. Cele două fetițe vor primi primele burse trimestriale de 500 lei fiecare, săptămâna aceasta, una dintre ele încă nu are cont deschis, dar se va rezolva curând. Îi mulțumim lui Gheorghe Samoilă din Valea Mare pentru implicare, pentru tot ajutorul dat în descoperirea acestor copii minunați! Cu ajutorul lui Dumnezeu, Care vădește în  sufletele voastre Dragostea pentru România vom clădi, copil cu copil, viitorul acestei Țări, nuclee tari ce vor ține Calea Neamului. 

Fiecare tânăr  va conștientiza că este susținut de noi pentru că învăță bine, pentru că este înscris la o unitate de învățământ în limba română din Covasna, Harghita, Mureș sau Bacău, zona Ghimes Făget-Palanca, pentru că are privilegiul de a face cinste prin rezultatele de la școală, prin Steagul și Crucea noastră pe care le au în mâini și suflete, României. Vom organiza cu ei tabere de vacanță în care le vom vorbi despre Țară și Neam. 

E o luptă lungă și grea. Suntem în tranșeele Libertății de a fi Român.  

Astăzi, nu mâine, e o nouă Zi în care împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!
Mulțumim partenerilor noștri media, Mesagerul de Covasna, Buletin de Carei, Cuvântul liber și ActiveNews care duc demersul nostru în toate colțurile țării!”, este mesajul patrioților români de la „Calea Neamului. 

Aceeași Asociație îl sprijină financiar pe eroul vârstnic Mihăilă Cofar din Ibănești, județul Mureș, care în 1990 a fost la un pas de a plăti cu viața faptul că și-a apărat țara, valorile și neamul în fața acțiunilor iredentiste maghiare din inima României.

„Începând cu luna martie, Eroul nostru Mihăilă Cofar din Ibănești, Mureș, a primit lunar ,,Pensia de Erou” (valoarea pensiei medii din România). În martie 1990 a venit la Târgu-Mureș pentru a se împotrivi politicii revizionismului extremiștilor maghiari; a fost bătut crunt, fiind la un pas de a-și pierde viața. Deși a luptat pentru țara lui, nu primește vreo pensie specială, ba mai mult, este uitat complet de autoritățile statului”, se arăta într-o postare anterioară pe pagina de social media a Asociației.

Fondurile pentru Pensia de Erou se adună Contul Asociației Calea Neamului: BRD: RO 62BRDE080SV52855930800. 

Donațiile pentru bursele elevilor români se colectează în contul deschis special în acest scop de Asociația Calea Neamului la BRD: RO77BRDE080SV91101760800.