ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul democrat al Californiei, Gavin Newsom, a semnat un proiect de lege care permite practica descompunerii cadavrelor pentru a combate mai bine schimbările climatice, conform Breitbart.

Invocând emisiile ridicate de CO2 asociate incinerării, proiectul de lege va oferi oamenilor opțiunea ca rămășițele lor să fie supuse unui proces cunoscut sub numele de reducere organică naturală , în cazul în care nu doresc să fie îngropați sau incinerați.

"Procesul presupune plasarea cadavrului în interiorul unui container de oțel lung și reutilizabil, împreună cu așchii de lemn și flori pentru a-l aerisi - permițând microbilor și bacteriilor să descompună rămășițele. O lună mai târziu, rămășițele se vor descompune complet și vor fi transformate în pământ”, a declarat Newsom.

Se pare că actul incinerării ar fi responsabil pentru 360.000 de tone de dioxid de carbon pe an.

Membrul democrat al Adunării din California, Cristina Garcia, care este autorul proiectului de lege, a lăudat proiectul ca fiind o practică "mai ecologică" care va oferi oamenilor mai multe opțiuni pentru înmormântarea dorită. Ea a scris:

„Având în vedere că schimbările climatice și creșterea nivelului mării sunt amenințări reale la adresa mediului nostru, aceasta este o metodă alternativă de dispunere finală care nu va contribui cu emisii în atmosfera noastră. Aștept cu nerăbdare să-mi continui moștenirea de a lupta pentru un aer curat, folosind rămășițele mele reduse pentru a planta un copac”.