ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un Comunicat de Presă transmis după emiterea mesajului video în care acuza „Sistemul corupt din România” de „o lovitură de stat generalizată”, echipa de campanie a lui Călin Georgescu cere să nu se oprească procesul de vot:

„Ca urmare a deciziei CCR, domnul Călin Georgescu dorește să facă următoarele mențiuni în urma discuțiilor cu echipa juridică:

- Decizia CCR este într-adevăr obligatorie, dar în același timp, d.p.d.v. legal, trebuie menționat faptul că nu există nicio sancțiune pentru nepunerea acesteia în aplicare.

Astfel, decizia de a continua votul aparține doar BEC și AEP!

- Dacă BEC și AEP respectă democrația,  atunci aceste două instituții pot lăsa democrația și votul să se desfășoare deoarece această decizie a lor nu este sancționabilă d.p.d.v. legal de nicio altă instituție.

- De asemenea, ATENȚIE, hotărarea CCR nu este contestabilă, în schimb, orice hotărâre a BEC sau AEP poate fi atacată de domnul Călin Georgescu la Înalta Curte de Casație și Justiție, aspect care se va și întâmpla, în numele poporului și al democrației!

În concluzie, cerem membrilor BEC și AEP să facă ceea ce este drept pentru poporul nostru și să nu oprească procesul de votare.

Vă mulțumim.”, se scrie în Comunicatul de Presă al Echipei Călin Georgescu.

Vedeți și Col. (r) Florin Șinca: ATENȚIE! Iată de ce s-au anulat alegerile prezidențiale: REZULTATELE LA ORA ANULĂRII ALEGERILOR: GEORGESCU PREȘEDINTE CU 77%!

Totodată, Curtea Constituțională a României (CCR) a motivat deja hotărârea de anulare a alegerilor prezidențiale. Hotărârea, adoptată în unanimitate, vine ca urmare a identificării unor nereguli majore care au afectat atât transparența, cât și corectitudinea procesului electoral. Potrivit motivării, întregul proces electoral va fi reluat, Guvernul fiind obligat să stabilească o nouă dată pentru organizarea alegerilor și să creeze un calendar electoral revizuit, transmite Știripesurse:

Motivele deciziei Curții (extrase)

Decizia se bazează pe conținutul unor documente declasificate, inclusiv note informative ale Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe și Serviciului de Telecomunicații Speciale. Acestea au relevat multiple încălcări ale legislației electorale, printre care:

Alegătorii au fost expuși unei campanii de dezinformare sistematică, desfășurată prin exploatarea algoritmilor platformelor de social media și promovarea agresivă a unui candidat.

Unul dintre candidați a beneficiat de tratament preferențial în mediul online, ceea ce a afectat vizibilitatea celorlalți participanți.

Documentele declasificate indică discrepanțe între amploarea campaniei desfășurate și declarațiile oficiale ale unuia dintre candidați, care și-a raportat bugetul de campanie ca fiind 0 lei.

Vedeți explicațiile candidatului aici: Reacția lui Călin Georgescu: Decizia CCR este O LOVITURĂ DE STAT GENERALIZATĂ. Poporul Român își cere drepturile în timp ce Sistemul corupt din România a făcut pact cu diavolul. Repet: Fortăreața lui Soros de aici A CĂZUT! - VIDEO

Aceste nereguli au dus la concluzia că procesul electoral a fost profund viciat, încălcând principiile fundamentale ale democrației.

„Curtea constată că procesul electoral privind alegerea Președintelui României a fost viciat pe toată durata desfășurării lui și în toate etapele de multiple neregularități și încălcări ale legislației electorale care au distorsionat caracterul liber și corect al votului exprimat de cetățeni și egalitatea de șanse a competitorilor electorali, au afectat caracterul transparent și echitabil al campaniei electorale și au nesocotit reglementările legale referitoare la finanțarea acesteia. Toate aceste aspecte au avut un efect convergent de desconsiderare a principiilor esențiale ale alegerilor democratice.”

„Manipularea votului a fost cu atât mai evidentă cu cât materialele electorale de promovare a unui candidat nu au purtat însemnele specifice publicității electorale conform Legii nr.370/2004.”

„Alegătorii au fost dezinformați prin intermediul unei campanii electorale în cadrul căreia unul dintre candidați a beneficiat de o promovare agresivă, derulată cu eludarea legislației naționale în domeniul electoral și prin exploatarea abuzivă a algoritmilor platformelor de social-media.”

„Finanțarea legală și transparentă a campaniei electorale este un factor important în regularitatea procesului electoral, iar finanțarea activităților online trebuie, de asemenea, să fie transparentă.”

„Curtea, având în vedere complexitatea și durata în timp a operațiunilor electorale necesare ulterior pronunțării prezentei decizii, constată aplicabilitatea art.83 alin.(2) din Constituție, potrivit căruia Președintele României în funcție ‘exercită mandatul până la depunerea jurământului de Președintele nou-ales’.”

„Prin urmare, procesul electoral pentru alegerea Președintelui României va fi reluat în integralitate, Guvernul urmând să stabilească o nouă dată 9 pentru alegerea Președintelui României, precum și un nou program calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare. Toate aceste aspecte presupun inclusiv constituirea unor noi birouri electorale, depunerea din nou de candidaturi care urmează a fi evaluate de noul Birou Electoral Central și derularea unei noi campanii electorale corecte și transparente, prin raportare la principiile și valorile constituționale.”

Consecințe

Hotărârea Curții presupune anularea tuturor operațiunilor electorale desfășurate până în prezent, inclusiv voturile exprimate în turul al doilea. Procesul electoral va fi reluat în întregime, necesitând:

    Constituirea unor noi birouri electorale.
    Reînregistrarea candidaturilor.
    Derularea unei noi campanii electorale, cu respectarea strictă a principiilor de transparență și echitate.

Mandatul actualului președinte va continua până la depunerea jurământului de către un nou ales, conform prevederilor constituționale.
Implicațiile pentru democrația românească

Curtea Constituțională subliniază importanța respectării principiilor democratice și a supremației legii. Această decizie nu doar că „restabilește încrederea cetățenilor în legitimitatea democratică a autorităților”, ci și consolidează valorile fundamentale ale statului de drept, se arată în motivarea hotărârii.

Documentul ridică semne de întrebare cu privire la rolul tehnologiilor digitale în campaniile electorale și la măsurile necesare pentru a preveni interferențele externe și manipularea electoratului.
Ce urmează?

Guvernul României are sarcina de a organiza un nou proces electoral, iar instituțiile statului vor trebui să ia măsuri suplimentare pentru a preveni repetarea unor astfel de situații, mai transmite Florin Pușcaș de la Știripesurse care oferă documentul original AICI:

Hotărârea CCR de anulare a ... by florinpuscas