ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că „gafa” diplomatică făcută de ambasadorul în SUA, George Maior, „se vede de la o poștă”, iar dacă ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, va cere rechemerea acestuia, atunci președintele Klaus Iohannis "trebuie să aibă în vedere toate elementele".

Întrebat, miercuri seară, la Antena 3, ce se așteaptă să facă șeful statului, în cazul în care ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, va propune rechemarea în țară a ambasadorului României în SUA, George Maior, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „Eu cred că această gafă se vede de la o poștă. Ce va face președintele, mi-e greu să anticipez, dar se va crea o situație nefirească.
 
Potrivit lui Tăriceanu, „Maior și-a permis să facă aprecieri laudative la o scrisoare semnată de senatorul John McCain, sigur, multă lume și-a pus întrebarea dacă aceea scrisoare era semnată de el sau de cineva de anturaj. Erau apreciere la adresa DNA/ Domnul Maior a sărit imediat să laude respectiva scrisoare”.

„La ceva timp a apărut scrisoarea lui Rudolph Giuliani în care spune foarte clar că este îngrijorat de ceea ce s-a întâmplat în România, că este îngrijorat de abuzurile DNA(...). Surpriză, domnul Maior, care era menționat în această scrisoare, se simte obligat să reacționeze și să-l ia pe domnul Giuliani în derâdere. El nu s-a legat de fondul problemei”, a mai spus Tăriceanu.

„I-am pus întrebări foarte clare domnului Maior. Dacă cumva a cerut aprobare sau a avut instrucțiuni pentru a luat aceste poziții publice. Bineînțeles că nu. Lipsa de mandat angajează Guvernul român în lupta internă americană”, a opinat Călin Popescu-Tăriceanu.