Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că „gafa” diplomatică făcută de ambasadorul în SUA, George Maior, „se vede de la o poștă”, iar dacă ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, va cere rechemerea acestuia, atunci președintele Klaus Iohannis "trebuie să aibă în vedere toate elementele".

Întrebat, miercuri seară, la Antena 3, ce se așteaptă să facă șeful statului, în cazul în care ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, va propune rechemarea în țară a ambasadorului României în SUA, George Maior, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „Eu cred că această gafă se vede de la o poștă. Ce va face președintele, mi-e greu să anticipez, dar se va crea o situație nefirească.
 
Potrivit lui Tăriceanu, „Maior și-a permis să facă aprecieri laudative la o scrisoare semnată de senatorul John McCain, sigur, multă lume și-a pus întrebarea dacă aceea scrisoare era semnată de el sau de cineva de anturaj. Erau apreciere la adresa DNA/ Domnul Maior a sărit imediat să laude respectiva scrisoare”.

„La ceva timp a apărut scrisoarea lui Rudolph Giuliani în care spune foarte clar că este îngrijorat de ceea ce s-a întâmplat în România, că este îngrijorat de abuzurile DNA(...). Surpriză, domnul Maior, care era menționat în această scrisoare, se simte obligat să reacționeze și să-l ia pe domnul Giuliani în derâdere. El nu s-a legat de fondul problemei”, a mai spus Tăriceanu.

„I-am pus întrebări foarte clare domnului Maior. Dacă cumva a cerut aprobare sau a avut instrucțiuni pentru a luat aceste poziții publice. Bineînțeles că nu. Lipsa de mandat angajează Guvernul român în lupta internă americană”, a opinat Călin Popescu-Tăriceanu.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews