ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că acțiunea DNA prin care solicită începerea urmăririi penale pentru Sevil Shhaideh și Rovana Plumb este o încercare de lovitură de stat. El consideră că astfel procurorii încearcă să dea jos Guvernul și să destructureze PSD, scrie stiripesurse.ro.

”Momentul crucial a fost încercarea de decapitare a Inspecției Judiciare în cadrul CSM. Asistăm la o decapitare a Inspecției Judiciare, în așa fel încât să nu poată prezenta raportul, care nu este bun pentru DNA.

Și eu, și Liviu Dragnea am primit informații că se încearcă cu disperare începerea unor dosare penale pe numele nostru, pentru că trebuia să se distragă atenția de la abuzurile DNA, de la dezvăluirile din interiorul DNA.

Se încearcă o lovitură de stat, să nu credeți că spun lucrurile cu ușurință. Se încearcă dărâmarea Guvernului, se încearcă destructurarea coaliției, a PSD. Întrebarea este următoarea: cei care fac aceste lucruri le fac de capul lor sau sunt la comanda altora? Aceste lucruri vor ieși la iveală cât de curând. Nimic nu poate fi ținut secret la nesfârșit. Sunt foarte curios cine determină această acțiune, dacă această acțiune este coordonată strict de DNA, înseamnă că vorbim despre o instituție scăpată de sub orice fel de control, care încearcă să devină o super putere în stat sau vorbim despre altcineva care coordonează această acțiune, cineva care folosește DNA doar ca un instrument”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.