Monumentul ostașului român din Sfântu Gheorghe are zilele numărate din cauza neglijenței edililor care pretind că fac ce pot pentru reabilitare. Unii consilieri nici măcar nu știau că aparține de primărie, iar primăria, condusă de un cunoscut lider udemerist, ale cărui declarații au scandalizat opinia publică, în 2016, insistă de un an că face demersuri pentru repararea acestuia.


Monumentul arată deplorabil, departe de gloria pe care ar fi trebuit să o aibă, luând în considerare semnificația sa istorică. Dalele de marmură sunt desprinse, treptele sparte, cioburi împrăștiate, buruieni crescute de capul lor, iar jardinierele sunt folosite pe post de coș de gunoi.http://www.sfantugheorgheinfo.ro/

Monumentul Ostașului Român din Sfântu Gheorghe a fost ridicat în memoria militarilor care au luptat în război și care au făcut ca Sfântu Gheorghe să fie primul oraș din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupație fascisto-hortystă în 8 septembrie 1944. Statuia a fost dezvelită la 30 de ani de la evenimentul istoric pe 18 septembrie 1974.
 
Duminică, românii au comemorat 100 de ani de la bătălia de la Mărășești, iar oficialitățile importante ale Statului au participat la o ceremonie unde au onorat memoria celor care au luptat și s-au jertfit pentru țară. La 100 de ani de la una dintre cele mai importante lupte ale Armatei Române, luptă care a schimbat cursul istoriei, ne mândrim cu forța, curajul și hotărârea soldaților noștri, dar îi necinstim prin fapte, lăsând monumentele acestora în paragină. 
Filmulețul aparține Asociației Neamunit și a fost prezentat pe pagina lor de Facebook.

Reamintim că anul trecut, in toamnă, primarul din Sf. Gheorghe, Antal Arpad Andras, i-a amenințat pe  românii din Harghita și Covasna, cu „soarta sârbilor din Kosovo”, masacrați de albanezi, iar un lider UDMR l-a apărat în direct la TV.
 
Reamintim că anul trecut, in toamnă, primarul din Sf. Gheorghe, Antal Arpad Andras, i-a amenințat pe  românii din Harghita și Covasna, cu „soarta sârbilor din Kosovo”, masacrați de albanezi, iar un lider UDMR l-a apărat în direct.
 
Tot el a fost cel care l-a primit la Sfântul Gheorghe pe ambasadorul SUA Hans Klemm, și alături de care s-a fotografiat cu steagul secuiesc. Antal Arpad s-a plâns cu acea ocazie diplomatului american că drepturile religioase ale maghiarilor nu  sunt respectate în România din moment ce sunt confiscate bunurile bisericești.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews