Medicul Camlia Smicală scrie, într-o nouă postare pe Facebook, că dezvăluiri recente, apărute în presa finlandeză, despre o serie de cazuri de pedofilie, precum și statisticile care arată că numărul agresiunilor sexuale comise asupra copiilor depășesc 60 de procente, nu fac decât să confirme ceea ce ea spune încă de la începutul luptei cu Lastensuojelu, echivalentul finlandez al Barnevernetului norvegian, care i-au luat de lângă ea cei doi copii. Camelia Smicală prezintă și un scurt bilanț a ceea ce a reușit de când se luptă cu sistemul finlandez de protecție a copilului.

„Am spus-o de nenumarate ori in public ca la baza sistemului de protectie a copilului din Finlanda sta o afacere de pedofilie .Din cate imi amintesc ,in interviul dat domnului Victor Roncea,acum cativa ani ,am spus ca ,se urmareste legalizarea pedofiliei. Acum ,dovezile incep sa iasa la iveala.

KRP, fortele speciale finlandeze, afirmă ca aceste cazuri de pedofilie aparute in presa ,sunt doar varful icebergului .Conform statisticilor ,cazurile de agresiune sexuala asupra minorilor ,sunt ,peste 60% comise de catre finlandezi(numai ca  acestea nu prea ies in presa si nici nu prea sunt condamnate )

PS .de cand ma lupt cu sistemul am pierdut tot ce am muncit timp de 22 de ani, am fost condamnata pentru ca noi am fost agresati ,samd dar,am obtinut si urmatoarele:
-KRP a inceput anchetarea caselor de copii din Finlanda si au descoperit ca acolo se intampla lucruri extrem de grave, de la agresiune fizica,psihica ,pana la privare de libertate.Cercetarea continua
-procurorul general al Finlandei(care ne-a respins absolut toate cererile de cercetare a abuzurilor facute asupra noastra)a fost demis si se afla cercetat penal pentru coruptie
-Seful politiei centrale finlandeze(care si el a refuzat cercetarea politiei in cazul nostru ) a fost demis si se afla in cercetare pentru coruptie.
-Avocatul Poporului din Finlanda a facut si el o cercetare in casele de copii din Finlanda si a ajuns la aceleasi concluzii ca si politia. Cercetarea continua si se urmareste ca anul acesta sa fie ascultati toti copiii din casele de copii.
--Serviciile secrete finlandeze cu siguranta au invatat binisor limba romana de cand ne urmaresc.
Asteptam ancheta in justitie ,pentru ca acolo e jale!!!!!!!”, a scris Camelia Smicală.