ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doctorița română Camelia Smicală, rezidentă în Finlanda, ai cărei copii au fost confiscați de autorități în mod abuziv, cu încălcarea celor mai elementare drepturi, a dat pe social media vestea că, în timp ce „justiția” finlandeză îi ia apărarea în continuare fostului ei soț, care a maltratat și amenințat copiii, obligând-o pe ea la plata a 10.000 de euro daune morale, Curtea Europeană a Drepturilor Omului tocmai a condamnat Finlanda pentru modul în care autoritățile nu au împiedicat în 2008 un criminal să omoare 11 copii într-o școală. Aceleași autorități care sfidează deciziile judecătorești și țin partea tatălui finlandez divorțat, care a provocat drama copiilor Jalaskoski-Smicală. 

„Astăzi CEDO va da verdictul împotriva Finlandei în cazul crimelor din Kauhajoki din anul 2008, când 11 copii au fost omorâți într-o școală din Finlanda, cu știrea poliției.
Criminalul (care s-a sinucis după ce și-a omorât colegii) făcuse public pe rețelele socializare intenția sa, inclusiv un video demonstrativ. Cu toate acestea, minunata poliție finlandeză l-a lăsat să își ducă la bun sfârșit planul (ba chiar i-a și aprobat permisul de port-armă cu o lună înaintea crimelor).

Timp de 12 ani aparținătorii victimelor nu au obținut dreptatea în Finlanda, minunata justiție finlandeză considerând că poliția a procedat corect (sic!). Curtea Supremă finlandeză a refuzat judecarea apelului.


Amintesc că și în cazul Eerika, fetița omorâtă de către tatăl ei, absolut toate instituțiile statului finlandez au colaborat cu infractorul până ce acesta și-a dus la bun sfârșit crima. Nici în acest caz autoritățile părtașe la crimă nu au fost pedepsite.


Tot astăzi, sunt judecată deoarece am făcut public cazul nostru (a nu știu câta oară) și se pare că sunt (again) bună de plată (în jur de 10.000 de euro).

RECAPITULAREA justiției finlandeze în cazul nostru:
- fostul "soț" încearcă să ne omoare în repetate rânduri, poliția nu intervine iar justiția mă condamnă la plata a zeci de mii de euro despăgubiri agresorului deoarece (probabil) am refuzat să murim și în plus i-am fi provocat daune morale prin faptul că am făcut public aceasta.
-am fost condamnată printre altele la plata a aproximativ 40.000 de euro (incluzând cheltuielile de judecată,samd.) deoarece fostul a amenințat copiii cu înecul, în fața autorităților locale și în mod repetat.

Tot ceea ce am muncit timp de peste 25 de ani mi-a fost luat în mod abuziv de către statul finlandez.

- executorii judecătorești vin ilegal în casa noastră, ne agresează, răpesc copiii, iar eu sunt condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare plus alte zeci de mii de euro daune

- protecția copilului răpește copiii, îi privează de libertate și le încalcă absolut toate drepturile omului, iar eu sunt anchetată pentru aceasta, am interdicție de a părăsi Finlanda și sunt dată în urmărire (împreună cu copiii) prin Interpol.

În plus, copiii sunt lipsiți de libertate de 5 ani de zile, fără o decizie judecătorească.

- și în cazul nostru Curtea Supremă a refuzat judecarea apelurilor în toate cele câteva zeci de procese intentate

Finlanda a refuzat să respecte condamnările date de către instanțele internaționale (ultima condamnare la ONU în 2018) dar nu a fost sancționată pentru aceasta.

Update: Finlanda a fost condamnată de CEDO fără drept de apel, cu vot 6-1.
Mulțumim, CEDO! Sperăm să ne faceți și nouă dreptate, și miilor de copii torturați în lagărele finlandeze!

UPDATE 2: în urma procesului de azi am de platit încă 10.000 de euro daune morale celui care a încercat în repetate rânduri să ne omoare.
Același scenariu obișnuit în Finlanda: absolut toate autoritățile cooperează împreună cu criminalii pentru ca aceștia să își poată duce planul până la capăt.
De data aceasta și autoritățile române se pare că ne vor morți”, a scris Camelia Smicală, joi, pe pagina sa de Facebook