ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doctorița Camelia Smicală din Finlanda, despre a cărei situație ActiveNews a relatat constant, a primit în sfârșit câștig de cauză din partea Justiției pentru a-și crește acasă copiii, confiscați abuziv de serviciul social din Tampere și ținuți în centre de plasament, departe de casă și separați unul de altul.

Decizia de azi a fost dată după recăsătorirea recentă a doctoriței românce cu un finlandez botezat ortodox, ambele ceremonii fiind oficiate chiar de PS Macarie al Europei de Nord.

„Tribunalul administrativ a hotărât reîntoarcerea copiilor acasă, pentru început pe durata a șase luni.

Decizia trebuie pusă în aplicare imediat.

Slavă Domnului!

Vă iubim pe toți”, a transmis dr. Camelia Smicală, luni 22 februarie 2021, pe Facebook.

Evenimentul mult-așteptat survine după ani de zile de procese, intervenții diplomatice, proteste civice, presiuni ale presei pro-Familie și rugăciuni ale credincioșilor din România și Finlanda, la îndemnul PS Macarie al Europei de Nord și al altor fețe bisericești.

Coincidență sau nu, cu o zi înainte, în duminica vameșului și a fariseului, pericopa evanghelică citită în bisericile ortodoxe la Sfânta Evanghelie istorisea și pericopa despre stăruința în rugăciune, având ca protagonist pe un judecător cunoscut a fi nedrept și fără teamă de Dumnezeu, dar care a făcut totuși dreptate unei femei năpăstuite, din cauza credinței și perseverenței acesteia. Doctorița a mărturisit că s-a rugat și la Părintele Justin Pârvu, a cărei fiică duhovnicească a fost.

Cu o zi înainte pagina de Facebook Solidaritate pentru Camelia Smicală și copiii ei publicase următorul mesaj al doctoriței însoțit de un reportaj video din a 2012-a zi de despărțire, pe care îl puteți urmări mai jos

„Ziua 2012

Dragostea ne-a ținut împreună, și credința în Dumnezeu. Mulțumim presei din România și oamenilor care ne-au susținut. Fără voi am fi căzut...

 
Camelia”
 

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!