ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pompiliu Diplan de la Starea de Libertate a realizat un interviu cu doctorița Camelia Smicală, pe care l-a oferit în exclusivitate ActiveNews.
 
Interviul a fost acordat de doctorița din Piatra Neamț rezidentă în Finlanda cu câteva zile înainte de a-și finaliza prima vizită în România de după refacerea familiei ei. Camelia Smicală, ai căror copii au fost instituționalizați forțat de serviciul social din Tampere, în urma unor reclamații de răzbunare din partea fostului soț, a povestit despre viață, despre abuzurile autorităților, despre solidaritate, suferință, credință și biruință, dar și despre lupta pentru păstrarea demnității și a libertăților fundamentale și lupta dusă împotriva terorismului politico-medical îndreptat împotriva populației.
 
 
Camelia Smicală a rememorat iadul prin care a trecut în Finlanda, cu o maximă luciditate și accente tragic-comice, dând fiecăruia ce e al său: mulțumire finlandezilor normali la cap, care au ajutat-o, mustrare românilor din Finlanda, care au trădat-o la greu, și mulțumire românilor din țară și din restul diasporei, care și-au manifestat solidaritatea:

„Fac o deosebire între Finlanda cu tot ce s-a întâmplat și finlandezii care sunt normali, până la urmă aceeași diferență o fac și despre români și România. Finlandezii get-beget sunt oameni de treabă. Ne-au ajutat foarte mult. pe noi ne-au ajutat finlandezii acolo când n-aveam pe nimeni, românii din Finlanda nu ne-au ajutat nici unul. Din contră, ne-au dat în cap. Chiar profesoara de limba română a copiilor, pentru că copiii, fiind și cetățeni români, prin legea finlandeză au dreptul la învățământ în limba maternă, deci au dreptul la anumite ore de limba română pe săptămână. Și este o singură profesoară de limba română care țin minte că... noi aveam interdicție să ne vedem și copiii au avut voie o dată să meargă la biserică cu grupa de limba română și, bineînțeles, copiii m-au sunat să vin să-i văd, că nu-i văzusem de jumătate de an. Iar acea profesoară de limbă română, româncă fiind, i-a amenințat pe copii în față că, dacă vine mama, ea sună poliția. Deși nu ar fi știut nimeni că vin acolo să-mi văd copiii după jumătate de an! Nu, ne-au ajutat finlandezii. Când eram obligată să fac gărzi că n-aveam cu ce să-i cresc - mie mi-au luat absolut tot ce am muncit în 25 de ani de medicină: peste 60 de procese, condamnări ilegale, a fost dovedit la medicina legală că toate motivele pentru care mi-au dat amenzi de zeci de mii de euro erau false - atunci ne-au ajutat finlandezii. Stăteau vecinii mei finlandezi cu orarul meu de gărzi în buzunar și veneau noaptea și dormeau cu copiii, că eu n-aveam cu cine să-i las. Când ne-au dat amenzi și erau mai mari și nu aveam cu ce să le plătesc, pe mine mă băgau în faliment - asta înainte de a-mi lua copiii, că a fost o luptă cumplită de când m-am mutat în Finlanda - și ne lăsau 200 de euro de trăit pe lună (Nici nu și-au cerut scuze, nici n-o să-mi recuperez nimica din bani, dar nu contează, din punct de vedere psihologic contează să-mi pot recupera copiii). Păi ce să trăiești, că în Finlanda cu 200 de euro te duci o dată la magazin și-ți cumperi mâncare pe două zile? Și ne-au ajutat cu bani finlandezii, prietenii noștri, și nu ne-au cerut înapoi. Au zis că atunci când o să reușim să ... le dăm. Dar românii, nu. După aceea, după ce mi-au luat copiii, ne-au ajutat românii din țară și de pe unde mai sunt români prin străinătate, dar nu românii din Finlanda. Din contra, nașii lui Mihai ne-au vândut: pentru bani, erau în stare să mintă la tribunal, orice ca să ne dea în cap ca să se pună bine cu autoritățile de acolo. 

Nici acuma nu suntem în afara oricărui pericol. Din punct de vedere legal, s-o anulat decizia de plasament și copiii sunt acasă. Partea bună în toată povestea asta este că noi n-am fi avut altfel posibilitatea să venim în România până copiii nu împlineau 18 ani, pentru că tatăl lor nu le-ar fi dat voie. Socialul, înainte să închidă procesul, într-un fel și-au cerut scuze neoficial, fără s-o spună, le-au făcut în schimb pașapoarte copiilor și ne-au dat dreptul să călătorim - nu oriunde, nici măcar în Europa nu avem dreptul să călătorim oriunde, dar România, Suedia, Spania sunt pe lista celor câteva țări - altfel, n-am fi avut dreptul să ieșim din Finlanda până când copiii nu împlineau 18 ani”, relatează mama acestora.  
 
În privința campaniei actuale de injectare cu serurile experimentale Covid, doctorița Camelia Smicală pledează pentru bioetică și consimțământ informat, adică să li se explice oamenilor toate aspectele, atât pro, cât și contra, iar ei să fie lăsați să aleagă liber ce doresc. Personal nu s-a vaccinat, considerând că serurile injectabile nu aduc beneficii, iar riscurile pe care le generează sunt mai grave decât boala în sine.

„De ce nu m-am vaccinat? Eu sunt cu bioetica, mi se pare corect ca la pacienți să le spui: sunt otrăvuri, până la urmă, fiecare medicament are reacții adverse. Ți se poate întâmpla asta, asta și asta, eu nu te pot obliga să-l iei. Din punctul meu de vedere, medicamentul ăsta te poate salva. Dar nu ești obligat să-l iei. Și eu îi spun omului reacțiile adverse pe scurt, ce i se poate întâmpla, ca să fie omul în cunoștință de cauză. Or, la chestiile astea (serurile experimentale Covid, n.r.) ți le bagă pe gât, dar nu-și asumă nimeni responsabilitatea și nici nu sunt informați pacienții. În mod normal, un pacient trebuie informat corect, pro și contra. Or, ăsta e un ser experimental de care nimeni nu știe la ce duce, e înregistrat ca ser experimental până în 2023, și de ce să mă oblige pe mine să fiu cobai? Păi în primul rând trebuia să spună: astea-s riscurile, dacă vrei, ia-l (vaccinul)! Dar nu să mă oblige, eu sunt împotriva (obligativității). Nu m-am vaccinat antigripal pentru că n-am găsit nici un beneficiu. Riscurile erau mai mari la vaccin decât la boala în sine. Eu am făcut și gripa aviară, și gripa porcină, fără nici un simptom, lucrând în Urgențe și intrând în contact cu oamenii: mi-au găsit anticorpii, dar eu nu știu când am făcut boala. Am făcut și Covidul, dar n-a avut nici o importanță că l-am făcut printre primii atunci - l-am luat de prin Suedia când am fost în 2020 în martie. L-am făcut cu toate formele!”, a povestit Camelia Smicală.