Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu este de acord cu votul negativ în cazul premierului, subliniind că Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție.
 
"Îmi mențin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție. Regret faptul că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale", a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.
 
"Este o dovadă de maximă iresponsabilitate și de sfidare la adresa cetățenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiția să-și facă datoria, sunt dispuși să distrugă instituția Parlamentului, așa cum ar trebui ea să funcționeze într-un stat de drept, și să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană. Majoritatea parlamentară refuză să accepte semnalul dat de cetățeni, care a fost unul foarte clar: stop corupției, politică făcută cu integritate și responsabilitate",  a mai precizat şeful statului.

"În continuare consider că soluția pentru ieșirea din actuala situație este demisia domnului Victor Ponta din funcția de prim-ministru", a încheiat mesajul Klaus Iohannis.
 
 Premierul Victor Ponta a declarat că votul negativ din Parlament în cazul său este ''un rezultat normal''.

''Este un rezultat normal. 231 la 120. Vreau și cred că Parlamentul și Guvernul au obligația de a respecta Constituția și de a-i apăra mai ales pe alții, pentru că alții, oameni simpli, nu au sprijinul pe care am avut eu ocazia să-l am. La asta trebuie să ne gândim de acum încolo'', a spus premierul Victor Ponta, după votul deputaților.

Întrebat dacă va merge la DNA pentru a depune noi documente, Ponta a precizat: "Nu mai vorbesc despre cazuri concrete. Cred că nu e normal. Vorbesc eu și avocații în fața justiției''.
 
Copreședintele PNL Alina Gorghiu afirmă că premierul Victor Ponta ''și-a comandat un vot în plenul Camerei Deputaților pentru a se face scăpat de justiție''

''Am văzut azi un premier laș, un premier care își calcă propriile angajamente, un premier care disprețuiește legea și îi disprețuiește pe români. În doar două zile, cu o viteză nemaiîntâlnită în cazul vreunui alt parlamentar, Victor Ponta și-a comandat un vot în plenul Camerei Deputaților pentru a se face scăpat de justiție. Din păcate, Victor Ponta e un cerșetor de imunitate și un politician fără demnitate. De azi înainte, oamenii pot vedea și mai clar că Victor Ponta e un premier bolnav de putere, care face orice pentru a rămâne în funcție'', a scris Alina Gorghiu pe Facebook, marți, după votul dat în Camera Deputaților.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat marți hotărârea de respingere a începerii urmăririi penale a premierului Victor Ponta cu 231 de voturi pentru și 120 împotrivă.

Ședința Camerei Deputaților în care se dezbate și se votează solicitarea procurorului general de încuviințare a începerii urmăririi penale față de Victor Ponta a început marţi, în jurul orei 10:00.

La ședința de plen a Camerei Deputaților, la care sunt prezenți 288 de parlamentari, participă și premierul Victor Ponta.

La sosirea la Palatul Parlamentului, premierul a refuzat să dea declarații în fața jurnaliștilor. 

Votul este secret cu bile.

Procurorul general a cerut Camerei Deputaților aprobarea pentru începerea urmăririi penale a premierului Victor Ponta sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, luni, solicitarea privind începerea urmăririi penale a premierului Ponta, votul înregistrat fiind: 18 "împotrivă", 7 "pentru" şi o abţinere.