ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Plafonul maxim al indemnizației pentru creșterea copilului va fi de 8500 de lei, a decis astăzi Camera Deputaților.

Deputații au dat marți vot favorabil proiectului de lege privind aprobarea OUG 55/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor.

Proiectul de lege al guvernului nu a fost susținut de parlamentarii PNL, USR și ai PMP, informează Radio România Actualități.

Prevederile actului normativ sunt în vigoare din luna septembrie și s-au aplicat inclusiv indemnizațiilor care erau în plată. Astfel, indemnizația lunară pentru creșterea copilului se stabilește la 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele douăsprezece luni din ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului.
 
A fost impusă însă limita maximă de 8500 de lei. Deputații au aprobat azi și înființarea Avocatului Copilului, care va funcționa în cadrul instituției Avocatul Poporului. Votul decizional le aparține însă senatorilor.