ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camera de Comerț a Statelor Unite și-a detaliat agenda politică globalistă pentru anul în curs, printre care se numără promovarea unei imigrații mai mari, indiferent de impactul acesteia asupra muncitorilor națiunii, precum și încheierea de noi acorduri de liber schimb, indiferent de impactul asupra locurilor de muncă americane, scrie Breitbart.

Ca parte a acestei agende, Clark a susținut o imigrație nelimitată în SUA, în cadrul căreia angajatorii pot importa cât mai mulți lucrători străini ori de câte ori „au nevoie", prin eliminarea limitelor pentru vizele bazate pe ocuparea forței de muncă. Anterior, Clark a cerut Congresului să dubleze nivelul imigrației legale - un plan care ar aduce un număr record de peste două milioane de cetățeni străini pe an. În plus, Clark a continuat apelul Camerei către Congres de a aproba amnistia pentru milioanele de străini ilegali care sunt înscriși sau eligibili pentru programul DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals).

„Anul trecut, cu sprijinul și contribuția puternică a Camerei, au avut loc discuții bipartizane semnificative cu privire la propunerile de securizare a frontierei, de extindere a sistemului E-Verify, de protejare a Dreamers și de creștere a numărului de vize bazate pe ocuparea forței de muncă - pași cruciali pentru ca întreprinderile americane să obțină talentele de care au nevoie, atunci când au nevoie", a declarat Clark.

O piață a forței de muncă inundată din cauza imigrației în masă în SUA a avut un impact devastator asupra clasei muncitoare și de mijloc a națiunii, în timp ce a redistribuit bogăția către cei 1% din cei care câștigă cel mai mult și către marile afaceri. În timp ce a creat o economie care înclină în favoarea angajatorilor, modelul economic al imigrației în masă a contribuit la menținerea salariilor în stagnare timp de decenii. Între 1979 și 2013, creșterea salariilor pentru cei 90% din americanii de la baza clasamentului a fost de doar 15%. În același timp, creșterea salariilor pentru cei 1% din americanii de top a fost cu aproape 140% mai mare.

De asemenea, Clark a îndemnat administrația președintelui Joe Biden să încheie mai multe acorduri de liber schimb cu țări străine, prin care corporațiile ar putea mai ușor să delocalizeze locurile de muncă americane pentru a-și mări marjele de profit și pentru a crește deficitul comercial al națiunii, care distruge locurile de muncă.

„... au trecut 10 ani de când nu am mai adăugat un singur partener nou pe această listă. Între timp, alte țări au încheiat 100 de noi acorduri comerciale fără noi", a declarat Clark. "... să reluăm negocierile privind un acord de liber schimb cu Regatul Unit... să oferim Statelor Unite un punct de sprijin mai puternic pe continentul african de importanță vitală, unde concurenți precum China fac deja incursiuni semnificative din punct de vedere strategic."

Din 2001 până în 2018, liberul schimb al SUA cu China a eliminat 3,7 milioane de locuri de muncă americane din economie - dintre care 2,8 milioane au fost pierdute în industria prelucrătoare americană. În aceeași perioadă, cel puțin 50.000 de fabrici americane s-au închis. Aceste pierderi masive de locuri de muncă au coincis cu un deficit comercial SUA-China în plină expansiune. În 1985, înainte ca China să intre în OMC, deficitul comercial al SUA cu China se ridica la 6 miliarde de dolari. În 2019, deficitul comercial al SUA cu China s-a ridicat la peste 345 de miliarde de dolari.

Între timp, un studiu recent a constatat că tarifele americane permanente de 15 până la 35 % pentru toate importurile străine ar crea aproximativ zece milioane de locuri de muncă americane și ar genera venituri noi de peste 600 de miliarde de dolari. Industria prelucrătoare americană este vitală pentru economia americană, deoarece fiecare loc de muncă în industria prelucrătoare susține alte 7,4 locuri de muncă americane în alte industrii.