ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florin Cîțu a comunicat ieri pe pagina de Facebook că vaccinarea "Este singura cale de a scăpa de pandemie. Pentru revenirea cât mai rapidă la normalitate este nevoie de un efort comun. Doar dacă ne implicăm cu toții, dacă suntem responsabili și respectăm în continuare măsurile sanitare, este posibil să ne reluăm viețile de dinainte de pandemie”.

Dacă vor fi 115.000 de vaccinări pe zi, va rezulta că numărul celor aflați pe listele de așteptare se va epuiza doar în cinci zile. Astfel, dacă vor fi adăugate și cele 900.000 de persoane care trebuie, la momente diferite, să efectueze a doua doză, plus cei aproape 500.000 aflați pe listele de așteptare care vor urma la doza a doua, în aproximativ trei săptămâni campania de vaccinare va fi încheiată, rezultând un număr de 3 milioane de români vaccinați, conform national.ro.

În momentul de față, sunt înscriși doar 464.186 de români pe listele de așteptare.Dintre cei 464 de mii, 436.685 au optat pentru Pfizer și doar 30.000 pentru Moderna și AstraZeneca. Aglomerație la vaccinare se înregistrează doar la Cluj, București și Prahova, în timp ce, la polul opus, județele cu cei mai puțini oameni înscriși sunt Vrancea(446), Mehedinți(536) și Suceava(684).

Însă vaccinul AstraZeneca este evaluat la Comitetul European de Farmacovigilență, după apariția cazurilor cu sindrom de extravazare capilară, iar vaccinul Johnson&Johnson a fost deja suspendat în SUA, după tulburările rare de coagulare a sângelui și apariția cheagurilor sanguine.