ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ciuda campaniei agresive pro vaccinare, mai mulți angajați din spitale refuză să se vaccineze anti-covid. La Spitalul Gerota din Capitală un sfert dintre cadrele medicale refuză vaccinarea, în timp ce la Vâlcea peste jumătate dintre medici spun că nu vor să se vaccineze.

Luni, 4 ianuarie, a început vaccinarea împotriva noului coronavirus și în județul Vâlcea cu primele aproximativ 1.000 de doze. Mai mult de jumătate din personalul medical, inclusiv de la ATI și Infecțioase, refuză vaccinarea, scrie Adevărul.

Doar 750 de angajați din subordinea SJU s-au înscris pe liste, mai puțin de jumătate din personalul de 1780 de angajați. Managerul SJU Vâlcea a recunoscut, de asemenea, și că printre cei care au refuzat să se vaccineze se numără inclusiv angajați din „linia întâi” a luptei împotriva COVID-19: „Din câte știu, printre cei care nu s-au vaccinat sunt și de la ATI și Boli Infecțioase. Nu pot să spun că nu ne așteptam. Nu se aștepta nimeni să aibă un procent mai mare de 40-50%. Până la urmă, repet, este o chestiune voluntară...”

Și cadrele medicale din județul Neamț refuză în masă vaccinul împotriva coronavirusului. Doar o cincime din angajații unităților sanitare au fost de acord să se vaccineze.La cea mai mare unitate sanitară, Spitalul Județean, sunt 1.360 de angajați și au fost de acord cu imunizarea doar aproximativ 150, Spitalul Roman are 917 cadre medicale și se vaccinează 135, iar la Spitalul Târgu Neamț, din cei 450 de salariați se vaccinează aproximativ 50, transmite corespondentul Adevărul.  

"În următoarele zile se va vaccina aproape întreg personalul Spitalului Gerota - 271 de persoane - ceea ce înseamnă mai mult de 71% din personalul angajat al spitalului.", a spus reprezentantul unității medicale pentru Agerpres.