ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Campania pentru alegerile prezidențiale a început sâmbătă, cu 14 candidați la funcția de șef al statului și cu noi măsuri - românii din diaspora pot vota la urnă pe parcursul a trei zile sau prin corespondență, informează Agerpres.


Printre candidați se numără actualul președinte al României, Klaus Iohannis, și premierul Viorica Dăncilă - al cărei guvern a fost demis, joi, în urma moțiunii de cenzură.

Potrivit Biroului Electoral Central, ordinea pe buletinele de vot este următoarea: Klaus Iohannis - Partidul Național Liberal, Theodor Paleologu - Partidul Mișcarea Populară, Dan Barna - Alianța USR-PLUS, Kelemen Hunor - Uniunea Democrată Maghiară din România, Viorica Dăncilă - Partidul Social Democrat, Cătălin Ivan - Alternativa pentru Demnitate Națională, Ninel Peia - Partidul Neamul Românesc, Sebastian-Constantin Popescu - Partidul Noua Românie, John-Ion Banu - Partidul Națiunea Română, Mircea Diaconu - Alianța UN OM, Bogdan Marian-Stanoevici - independent, Ramona-Ioana Bruynseels - Partidul Puterii Umaniste, Viorel Cataramă - Dreapta Liberală, Alexandru Cumpănașu - independent.

Ordinea candidaților a fost stabilită prin tragere la sorți.

Președintele AEP anunța încă din 2 septembrie că bannerele și afișele sunt considerate promovare politică și că prevederile privind publicitatea electorală se aplică de la începerea campaniei electorale, de pe 12 octombrie.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews