ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Campania pentru alegerile prezidențiale a început sâmbătă, cu 14 candidați la funcția de șef al statului și cu noi măsuri - românii din diaspora pot vota la urnă pe parcursul a trei zile sau prin corespondență, informează Agerpres.


Printre candidați se numără actualul președinte al României, Klaus Iohannis, și premierul Viorica Dăncilă - al cărei guvern a fost demis, joi, în urma moțiunii de cenzură.

Potrivit Biroului Electoral Central, ordinea pe buletinele de vot este următoarea: Klaus Iohannis - Partidul Național Liberal, Theodor Paleologu - Partidul Mișcarea Populară, Dan Barna - Alianța USR-PLUS, Kelemen Hunor - Uniunea Democrată Maghiară din România, Viorica Dăncilă - Partidul Social Democrat, Cătălin Ivan - Alternativa pentru Demnitate Națională, Ninel Peia - Partidul Neamul Românesc, Sebastian-Constantin Popescu - Partidul Noua Românie, John-Ion Banu - Partidul Națiunea Română, Mircea Diaconu - Alianța UN OM, Bogdan Marian-Stanoevici - independent, Ramona-Ioana Bruynseels - Partidul Puterii Umaniste, Viorel Cataramă - Dreapta Liberală, Alexandru Cumpănașu - independent.

Ordinea candidaților a fost stabilită prin tragere la sorți.

Președintele AEP anunța încă din 2 septembrie că bannerele și afișele sunt considerate promovare politică și că prevederile privind publicitatea electorală se aplică de la începerea campaniei electorale, de pe 12 octombrie.