ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Poliția Română continuă seria recomandărilor privind distanțarea socială lansând o campanie controversată, ce are în centru imaginea poetului Mihai Eminescu, mesajul transmis fiind de „distanțare față de cele mai populare chipuri din România”, respectiv cele aflate pe bancnote.

Într-o tentativă de ironie, în dorința de a recomanda populației să nu mai folosească bancnote, pentru a evita infectarea cu coronavirus, Poliția Română a găsit de cuviință să folosească imaginea poetului național Mihai Eminescu, alături de mesajul de distanțare față de cele mai populare chipuri din România.

„În perioada COVID-19, recomandăm și distanțarea de cele mai populare chipuri din România: cele de pe bancnote.

Ele trec prin zeci de mii de mâini înainte de a ajunge la tine. Pentru siguranța ta, alege plata cu cardul!”, a scris, vineri, pe Facebook, Poliția Română.

 
În logica utilizată de PR, dar ținând cont și de efortul instituției de a ține credincioșii cât mai departe de cele sfinte- amenzile de până la 10.000 de lei pentru intrarea în cimitire fiind un ultim exemplu- ne așteptăm ca Poliția Română să-și ilustreze următoarea campanie de distanțare socială cu Iisus Hristos, ce este, totuși, cel mai popular chip din România.