ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Filarmonica de Stat Sibiu și Clubul Lions Brukenthal Sibiu au marcat Ziua Europei în context pandemic printr-o campanie de conștientizare asupra purtării măștilor de protecție, afișând public imagini ale unor personalități culturale mondiale care, deși nu sunt contemporane epidemiei de Covid-19, sunt ilustrate purtând măști sanitare și dând sfaturi înțelepte.
 
Astfel, repere umane din epoci trecute, precum Sofocle, W.A.Mozart, Ephraim Lessing, Constantin Noica, George Enescu, Marie Curie, Albert Einstein, Bob Marley ș.a., sunt înfățișate în contemporaneitate purtând mască, pe suprafața căreia sunt înscrise citate din gândirea acestora.
 
Fiind implementată la un an distanță de Summit-ul European de la Sibiu, prezenta campanie este sugestiv intitulată „Summitul Înțelepților la Sibiu”.

„Campania Summitul Înțelepților la Sibiu, inițiată de Filarmonica de Stat și Clubul Lions Brukenthal Sibiu, sub îndemul #solidaripentrusibiu aduce în cetate personalitățile culturii mondiale, care s-au conformat măsurilor de protecție. Îi putem găsi prin tot orașul, purtând mască, dar având o vorbă de încurajare pentru fiecare dintre noi.

Vă invităm să urmați exemplul personajelor din afișe, oaspeții de seamă ai orașului în acest an și să vă bucurați de gândurile lor, desigur, sub masca de protecție”, se arată într-un comunicat postat sâmbătă pe pagina de Facebook a Clubulului „Lions Brukenthal” Sibiu.

Deși pe afișele respective sunt tipărite siglele mai multor instituții locale, precum Filarmonica de Stat Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, iar panourile de afișaj aparțin Primăriei Municipiului Sibiu, singura organizație care a comunicat informații despre această campanie pe social media sau website este, până la ora publicării acestei știri, Clubul Lions Brukenthal Sibiu.