ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pompierul botoșănean Iulian Rotariu a câștigat ultramatatonul „Ultra Bolivia Race”, fiind primul și singurul român care a participat la această cursă, organizată de Canal Aventure. Concurenții au avut de parcurs 220 de kilometri în condiții extreme, relevă Botoșăneanul.ro

Iulian Rotariu și-a dominat adversarii pe tot parcursul celor șapte etape. Botoșăneanul s-a impus și în a șaptea etapă, având un avans de patru minute față de ocupantul poziției a doua, germanul Sascha Gramm.

„Urmează ca organizatorii să facă anunțul oficial. Felicitări, campionul inimii! Ești incredibil!”, au transmis duminică noaptea reprezentanții ISU Botoșani.
 
„"Fiecare rugăciune a fost auzită! Fiecare îmbrățișare a fost atinsă!  A fost cea mai grea competiție. Fără aer e foarte greu. S-au adăugat diferența de temperatura zi-noapte de peste 30 grade, efortul depus. Toate la peste 4000 m altitudine.  Vă rog frumos țineți minte: nu Iulian Rotariu a fost cel care a câștigat Cursa Ultra Bolivia, ci copiii cu autism din Botoșani!  Vă mulțumesc frumos!" - sunt primele gânduri transmise de colegul nostru, plutonierul adjutant Iulian Rotariu imediat după cursă.

Iulian Rotariu a câștigat detașat „Ultra Bolivia Race” și a stabilit un nou record al competiției. După cele șapte etape în care a parcurs 220 de km și un efort susținut,  a reușit să se claseze pe locul I, cu un timp total de 23 de ore, 32 de minute și 30 secunde.

Reușita lui Iulian reprezintă și un record al întrecerii, obținând un timp cu 1h 32' 17" mai bun decât câștigătorul competiției din 2018.

Rezultatul este de apreciat în condițiile în care „Ultra Bolivia Race” a reprezentat cel mai greu concurs de anduranță la care a participat, vreodată, Iulian Rotariu.

Felicitări, Iulian Rotariu! Cuvintele sunt prea puține pentru a exprima performanțele tale! Te așteptăm acasă!”, au mai scris cei de la ISU Botoșani luni. 

Ultramatatonul Ultra Bolivia Race s-a desfășurat în perioada 20 - 26 septembrie și a aliniat la start 14 dintre cei mai buni alergători de ultramaraton extrem din lume. Doar 13 au reușit să termine cursa.