ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu mare tristețe, Federația Internațională de Ski a aflat sâmbăta trecută despre decesul campionului mondial de schi acrobatic de stil liber din 2021, Pavel Krotov (RUS), după cum a anunțat Federația Rusă de Freestyle (FFR), transmite FIS.

„Mulți oameni își amintesc de Pavel ca fiind o persoană bună, simpatică și curajoasă. Echipa FFR prezintă sincere și profunde condoleanțe familiei, rudelor și colegilor lui Pavel Krotov”, a transmis federația într-un comunicat de presă.

Cauza decesului sportivului nu a fost precizată.

Schiorul acrobatic în vârstă de 30 de ani a făcut parte din echipa medaliată cu aur la Campionatele Mondiale de la Almaty din 2021 și a obținut și medalia de bronz în proba individuală.

În 46 de starturi în Cupa Mondială, Krotov a adunat șase podiumuri și două victorii. El a participat, de asemenea, la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci și Pyeongchang.

FIS dorește să transmită cele mai profunde condoleanțe familiei, prietenilor și celor dragi lui Pavel.

PAVEL KROTOV: CAUZELE MORȚII -   În anunțul morții tânărului sportiv nu se menționează cauzele morții și având în vedere că în Rusia de multe ori detaliile deceselor nu sunt specificate, este rezonabil să credem că nu vor apărea prea multe clarificări în următoarele zile. Moartea lui Pavel Krotov, așadar, ca și cea a multor alți sportivi ruși, ar putea rămâne învăluită în mister. Nici celelalte mass-media străine nu au oferit încă detalii despre cauzele morții, informează Gazzeta.it

Pavel Vadimovič Krotov s-a născut la Yaroslavl pe 24 aprilie 1992 și a debutat la Cupa Mondială de freestyle în 2011, în Canada. În același an, a jucat primele sale Campionate Mondiale în Deer Valley, obținând locul 18 la sărituri. Anul următor, în același loc al debutului, și anume Mont Gabriel, obținuse primul său succes la Cupa Mondială. El a participat atât la Jocurile Olimpice de acasă de la Soci 2014, terminând pe locul zece la specialitatea sa, aeriană, cât și la cele de la Pyeongchang 2018, urcând podiumul pe locul patru. La Cupa Mondială din 2015 a terminat pe locul 19 la Kreischberg, în timp ce la Cupa Mondială din 2019 din Park City a urcat de asemenea pe locul patru. Medaliile campionatului mondial sosiseră în sfârșit la Campionatele Mondiale 2021 de la Almaty: bronz în competiția simplă, aur în competiția mixtă pe echipe.